VESTE șoc pentru Elena Udrea: RISCA 25 de ani de puşcărie=geanta de 100.000 de dolari!

elena_udrea_arestElena Udrea a fost trimisă ieri în judecată, pentru corupţie, alături de câţiva apropriaţi de-ai săi, implicaţi în organizarea Galei Bute, iar perspectivele sunt sumbre pentru fostul ministru. Blonda riscă să primească o pedeapsă maximă de aproape 25 de ani de închisoare.

Procurorii DNA susţin faptul că Elena Udrea (42 de ani) ar fi coordonat lucrurile în minister în aşa fel încât atât ea şi apropiaţii săi, cât şi organizaţia de Bucureşti a Partidului Democrat Liberal să aibă de câştigat financiar (n.r. – de ordinul sutelor de mii de euro) de pe urma organizării galei de box dedicată, în anul 2011, lui Lucian Bute.

Anchetatorii îi impută Elenei Udrea cinci infracţiuni – trei de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la fraudare de fonduri europene. Pentru toată lista de acuzaţii, Elena Udrea riscă până la 25 de ani în spatele gratiilor.

Calculul pedepsei după noua formulă

Cel puţin aşa arată un calcul al posibilei condamnări pe care fostul ministru ar putea- o primi, folosind limitele maxime a pedepselor prevăzute de Codul Penal pentru infracţiunile reţinute în sarcina sa: 12 ani pedeapsa cea mai mare (pentru luare de mită), plus un spor de o treime din suma celorlalte – 38 de ani şi 6 luni (24 de ani pentru celelalte două infracţiuni de luare de mită, 7 ani pentru abuz în serviciu şi 7 ani şi 6 luni pentru tentativă de fraudare a fondurilor europene), adică 12 ani şi 8 luni.

Pedeapsa rezultantă: 24 de ani şi 8 luni! Acesta este un calcul ipotetic, decizia aparţinând însă judecătorilor. Alături de Elena Udrea, în faţa instanţei vor ajunge şi oamenii săi de încredere – Tudor Breazu, Ştefan Lungu, Rudel Obreja şi Ana-Maria Topoliceanu.

Are încă două dosare

Elena Udrea este arestată din 25 februarie anul acesta, fiind vizată în mod oficial în trei dosare. Primul este acela al licenţelor Microsoft, în care este suspectată că ar fi primit 500.000 de euro mită pentru a-l scăpa de acuzaţii pe un om de afaceri, iar al doilea dosar este cel în care astăzi a fost trimisă în judecată pentru corupţie legată de organizarea Galei Bute.

Un al treilea caz fost deschis chiar ieri, ca urmare a separării lui de cel trimis în instanţă. Aici, fosta şefă de la Turism este acuzată de spălare a banilor şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Pofte de ministru: geantă de 100.000 de dolari!

În descrierea faptelor Elenei Udrea, procurorii aduc în atenţie şi apetitul blondei pentru genţile de firmă. “Din mesajele de poştă electronică şi din declaraţiile inculpaţilor rezultă că în luna februarie 2012 Udrea Elena Gabriela a achiziţionat prin intermediul lui Topoliceanu Ana Maria o geantă Hermes Birkin Crocodile, al cărei preţ variază, potrivit datelor existente pe site-ul ebay.com, între 50.000 şi 100.000 USD. Plata preţului s-a realizat în numerar, în condiţiile în care provenienţa sumei nu poate fi identificată în extrasele de cont bancar ale inculpatei” spun anchetatorii în rechizitoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.