Vestea momentului în Europa! Un nou vaccin împotriva COVID-19. Toţi românii trebuie sa ştie

Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat recent utilizarea în UE a vaccinului anti-COVID creat de Johnson & Johnson. Astfel, agenția explică tot ce trebuie să știe oamenii despre serul companiei americane.

Un nou vaccin împotriva COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului informează că vaccinul anti-COVID realizat de Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză, conform unui comunicat al EMA.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Este demn de menționat că vaccinul realizat de compania americană este al patrulea ser autorizat în UE, după cele produse de Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

Noul vaccin a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice

Johnson & Johnson transmite că vaccinul său anti-COVID a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale noului coronavirus, potrivit sursei menționate.

De asemenea, vaccinul companiei americane este eficient pentru persoanele peste 18 ani, arată studiul clinic.

Dozele pot fi păstrate la temperatura frigiderului

În testele clinice la care au participat circa 44.000 de voluntari, nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA, la 66% în America Latină şi la numai 57% în Africa de Sud, ţară unde a fost detectată una dintre noile mutaţii mai contagioase ale coronavirusului.

Totodată, dozele pot fi păstrate la temperatura frigiderului; la 2-8 grade, acestea sunt stabile timp de trei luni, iar la -20 de grade timp de doi ani.

Vaccinul constă într-un vector ce utilizează un adenovirus uman (virusul responsabil de răceala obişnuită) pentru a reprima proteina SARS-CoV-2 în celule. Vectorul de adenovirus utilizat în vaccin a fost modificat pentru a nu se putea replica la oameni şi declanşa boala, conform sursei menționate.

Sursa: capital.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.