Vestea MOMENTULUI în România! Când va fi atins, de fapt, vârful PANDEMIEI

Vestea MOMENTULUI în România! Când va fi atins, de fapt, vârful PANDEMIEI

Vârful pandemiei de coronavirus din România urmează a se înregistra la mijlocul lunii aprilie. Informația este una furnizată de un institut american care aparține de Universitatea din Washington.

Când va fi atins vârful pandemiei de coronavirus în România

”Când va fi atins vârful pandemiei de coronavirus în România?” este întrebarea aflată pe buzele tuturor celor aflați de săptămâni bune în izolare. Au fost voci care au spus că de Paște vom asista la acest apogeu, dar și voci care au spus că la începutul lunii mai.

Institutul pentru Măsurători și Evaluare în domeniul Sănătății, care aparține de Universitatea din Washington, a făcut public, pe pagina oficială, mai multe modele matematice cu previziuni despre evoluția COVID-19 din țările planetei, printre care și România.

Estimările prognozate în prezent pentru țara noastră sunt destul de optimiste și arată că vârful pandemiei va fi atins pe 13 aprilie. La această dată, conform graficelor americanilor, vor exista până la 36 de decese cauzate de infecția cu noul coronavirus.

Ulterior, numărul de decese va intra pe o pantă descendentă, iar data de 8 mai ar putea să reprezinte prima zi fără vreun deces cauzat de COVID-19 pe teritoriul României.

Graficele specialiștilor americani au la bază efectele măsurilor de distanțare socială implementate la nivel administrativ de fiecare țară în parte.

România, sub 1000 de decese?

Conform prognozelor institutului american, numărul deceselor din țara noastră nu va trece de 1000, fiind undeva la 800. Până la ora redactării acestui articol, în România s-au înregistrat 197 de decese din cauza COVID-19.

Cele mai multe decese din România cauzate de coronavirus au fost raportate de autorități la data de 2 aprilie: 23. Cele mai afectate zone din țară sunt Suceava (1.322 de cazuri confirmate), Timiș (191 de cazuri), Neamț (182 cazuri), Arad (161 cazuri) și București (598 cazuri).

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a mai informat că, până astăzi, 7 aprilie, pe teritoriul țării noastre au fost confirmate 4.417 de cazuri de persoane infectate cu virusul coronavirus. De asemenea, dintre persoanele confirmate pozitiv, 460 au fost declarate vindecate și externate.

Ce spun experții din România

În urmă cu doar două zile, Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, declara că măsurile impuse de autorități ar putea fi diminuate abia după 15 mai, însă în anumite condiții.

În opinia acestuia, diminuarea restricțiilor de distanțare socială ține foarte mult de modul în care va evolua epidemia de coronavirus în România, precum și de respectarea măsurilor impuse de autorități.

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.