Vești importante pentru absolut toți românii care dețin locuințe. Ce obligativitate vor avea

1Ministerul Economiei pregăteşte o nouă obligaţie pentru toţi românii care deţin locuinţe, indiferent dacă aceştia locuiesc în ţară sau în străinătate.

Astfel, dacă ai un apartament sau o casă, vei fi obligat să mai faci o cheltuială în plus pentru achiziţionarea şi montarea detectoarelor de fum. Toate acestea sunt necesare pentru a reduce pe cât se poate numărul incendiilor provocate în locuinţele românilor.

„E vorba de detectoare care sunt autoalimentate prin baterii, de lungă durată. Doar se fixează în tavan. Dacă e fum sau dacă e gaz dau un sunet foarte puternic care avertizează familia”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, potrivit digi24.ro.

Viitoarea obligaţie este în vigoare şi în ţări precum Irlanda, Finlanda sau Marea Britanie, unde cetăţenii au fost obligaţi prin lege să-şi monteze în locuinţe detectoare de fum. Conform statisticilor, în România mai puţin de 20% dintre locuinţe au astfel de senzori montaţi. Preţul de achiziţie al unui astfel de dispozitiv este cuprins între 40 de lei şi 250 de lei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.