Veşti proaste pentru cei care îşi doresc să obţină permisul de conducere! Examenul se complică! O nouă probă va fi introdusă în curând! VEZI despre ce este vorba:

Veşti proaste pentru cei care îşi doresc să obţină permisul de conducere! Examenul se complică! O nouă probă va fi introdusă în curând! VEZI despre ce este vorba:

Veşti proaste pentru cei care îşi doresc să obţină permisul de conducere! În curând, examenul va conţine o nouă probă, respectiv cea de prim ajutor în trafic.

Măsura este prevăzută în propunerea legislativă pentru completarea art. 23 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

„În vederea obținerii permisului de conducere, candidații au obligația de a efectua, pe parcursul activităților de pregătire teoretică și practică, și promova un curs de prim ajutor în trafic”, scrie în propunerea aflată acum în dezbatere, explică avocatnet.ro.

Iniţiativa îi aparţine deputatului PSD Tudor Ciuhodaru. Potrivit acestuia, s-ar asigura un ajutor medical în primele minute sau chiar secunde după un accident rutier şi tot mai mulţi oameni implicaţi în astfel de incidente ar putea fi salvaţi în momentele critice de după impact. „Toţi şoferii vor putea asigura rapid şi corect măsurile de prim ajutor. Datele ştiinţifice susţin acest demers: câteva secunde fac diferenţa dintre viaţă şi moarte, (…) intervenţia rapidă creşte şansele de supravieţuire. Pentru a fi cu adevărat eficiente, măsurile de prim ajutor trebuie cunoscute precum tabla înmulţirii. Efectuate incorect pot duce la sechele grave”, scrie Tudor Ciuhodaru, în expunerea de motive.

Deputatul mai susţine că în Europa există 16 state care au implementat deja măsuri similare, printre care Marea Britanie, Germania, Norvegia, Elveţia şi Danemarca.

Proiectul a fost recent înregistrat la Senat pentru dezbateri și va trebui să obțină votul parlamentarilor pentru a putea fi adoptat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.