Veşti proaste pentru români. Creşte vârsta de pensionare

Veşti proaste pentru români. Creşte vârsta de pensionare
Parlamentul României a decis că vârsta de pensionare va crește în cazul lor. După ce senatorii și-au dat acordul, miercuri a venit rândul deputaților ca să voteze.

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care face ca vârsta de pensionare pentru medicii bărbați și femei să crească, de la 65 cât este în prezent, la 67 de ani.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății trecuse deja anul trecut de Parlament, stabilind ca vârsta de pensionare a medicilor, indiferent de sex, să crească la 67 de ani, în contextul în care acum este stabilită la 65 de ani. Ajuns la promulgare, proiectul a fost trimis înapoi în Parlament de către șeful statului.

Senatorii au votat pentru creșterea vârstei de pensionare la 67 de ani doar la cerere, însă deputații au decis azi să se întoarcă la formularea inițială, adică: toții medicii, bărbați sau femei, se vor pensiona la 67 de ani, obligatoriu, scrie avocatnet.ro.

„Medicii se pensionează la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex”, au votat azi deputații în Plen, proiectul de lege urmând să ajungă acum iar pe masa șefului statului. Ca să se aplice în practică, documentul are nevoie de semnătura șefului statului și de publicarea în Monitorul Oficial.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.