Veștile bune vin din economie

Comisia Europeană estimează că România va avea o creștere economică de 2,5% în anul 2014 și 2,6% în 2015, ceea ce înseamnă 0,2% puncte procentuale anul acesta și 0,1% puncte pentru anul viitor.

Documentul Comisiei Europene indică și alte vești bune pentru România:  se estimează o redresare a nivelului investițiilor în România, exporturile sunt așteptate să crească, inflația este estimată să-și continue scăderea în prima jumătate a anului 2014, deficitul bugetar este prevăzut la 2,2% din PIB în 2014. Veniturile bugetare din aprilie sunt cu 8,5% mai mari față de aprilie anul trecut, iar consumul a crescut cu un ritm record de 13% în martie. Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul – principalul indicator al consumului – a crescut cu 13,6% în martie faţă de perioada similară din 2013.

Primul ministru Victor Ponta a declarat într-o conferință de presă că, în prezent, România se îndreaptă într-o direcţie bună. “Vreau să precizez încă o dată că România în acest moment este într-o direcţie bună din punctul de vedere al dezvoltării economice, al absorbţiei fondurilor europene, a tot ceea ce ţine de îmbunătăţirea inclusiv a capacităţilor militare, am alocat sume suplimentare pentru Ministerul Apărării, desfăşurăm operaţiuni comune cu partenerii noştri strategici: SUA, Canada, ţările europene.”

Așadar, previziunile sunt optimiste, iar România este pe calea cea bună datorită oamenilor care cred în proiecte mari și ambițioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.