Vezi cât timp sunt foarte contagioși bolnavii de COVID

Datele celui mai recent studiu arată că persoanele care se infectează cu COVID sunt foarte contagioase timp de nouă zile de la apariţia simptomelor.

ATP Motors ofera clientilor o promotie montaj anvelope de iarna

Aceste rezultate subliniază importanţa autoizolării timp de cel puţin 10 zile.

Antalya cu avionul din Baia Mare si Cluj!

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Cât timp sunt contagioși bolnavii de COVID. Cercetătorii au ajuns la concluzia că pacienții nu mai erau contagioși la nouă zile după ce au dezvoltat simptomele virusului ucigaş. Autorul principal Muge Cevik, de la Universitatea din St Andrews, susţine pri intermediul unui comunicat că majoritatea evenimentelor de transmitere virală apar în primele cinci zile de la debutul simptomelor.

„Descoperirile noastre sunt în concordanță cu studiile de urmărire a contactelor care sugerează că majoritatea evenimentelor de transmitere virală apar foarte devreme și mai ales în primele cinci zile de la debutul simptomelor. Acest lucru indică importanța autoizolării imediat după începerea simptomelor. La pacienții cu simptome non-severe, perioada de infecțiozitate ar putea fi de până la 10 zile de la debutul simptomelor”, spune Muge Cevik, potrivit globalnews.ca.

OMS vine cu o recomandare de 10 zile de autoizolare pentru pacienții cu coronavirus. Agenția de Sănătate Publică din Canada recomandă cel puțin 10 sau până la 14 zile de izolare la domiciliu pentru cazuri simptomatice și asimptomatice. Timpul dintre infecție și apariția simptomelor poate varia de la una la 14 zile. Din această cauză este aplicată o perioadă de două săptămâni de carantină în majoritatea țărilor după călătorie sau dacă ați intrat în contact cu un caz confirmat.

Peste 10.000 de cazuri de coronavirus, în România, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 23 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 422.852 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 296.844 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 10.177 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, anunţă Grupul de Comunicare Strategică. În intervalul 22.11.2020 (10:00) – 23.11.2020 (10:00) au fost raportate 130 de decese (74 bărbați și 56 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, București, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Ilfov, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea și Vaslui.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.