Vezi ce s-a întâmplat cu celebrul actor din „Iisus din Nazareth” la 40 de ani de la rolul vieții lui

Vezi ce s-a întâmplat cu celebrul actor din „Iisus din Nazareth” la 40 de ani de la rolul vieții lui

În urmă cu 40 de ani, actorul Robert Powell îl interpreta pe Mântuitorul Iisus Hristos în pelicula „Iisus din Nazareth”. Acum, actorul are 74 de ani.

La vârsta de 74 de ani, Robert Powell, devenit celebru după rolul din filmul „Iisus din Nazareth”, continuă să joace. Dar nu în filme, ci în piese de teatru. În cinematografie nu a mai interpretat niciun rol celebru după cel al Mântuitorului.

Robert Powell l-a jucat și pe Mark Williams, în serialul dramatic „Holby City”, produs de BBC One, dar a primit un rol și în seria „The Detectives/ Detectivii”.

Robert Powell s-a născut pe 1 iunie 1944. În timp ce era student la Universitatea din Manchester, Robert Powell şi-a început cariera teatrală în 1964. În anul 1977 a jucat în filmul „Jesus of Nazareth”, fiind totodată cel mai important rol al carierei sale.
Mai este cunoscut pentru interpretarea agentului secret Richard Hannay. Datorită vocii sale distinctive, a fost distribuit ca narator în numeroase reclame și documentare.

Filmul „Iisus din Nazareth” a fost lansat în 1977 și a fost regizat de Franco Zeffirelli. Producția, o mini serie de peste șase ore, prezintă viața Mântuitorului Iisus Hristos.

Puțini știu că, inițial, Robert Powell fusese distribuit în rolul lui Iuda. Dar regizorul Franco Zeffirelli a decis să îl distribuie în rolul principal, după ce i-a observat privirea. Ochii lui se potriveau personajului Iisus Hristos, pentru că avea o privire extrem de blândă.

Într-una dintre zile, urmărind atent filmările, Zeffirelli s-a oprit pe ochii lui Robert, realizând că aceia ar putea fi ochii lui Iisus. Le-a cerut celor de la machiaj să îl aranjeze pe Robert aşa cum trebuia să arate Iisus în film. În momentul în care actorul a ieşit din cabina de machiaj, toată echipa de filmare a amuțit.
„Se spune că femeile de serviciu de pe platourile de filmare au câzut în genunchi vazându-l pe actor machiat”, relatau multe persoane la acea vreme.

„De la păr până la siluetă, eram Iisus Hristos, a fost un moment extraordinar”, declara Robert Powell.sursa:playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.