Vezi ce trebuie să facă toţi bolnavii COVID după trei luni de la vindecare. „E obligatoriu!”

Medicul Radu Ţincu, specialist ATI la Spitalul Floreasca, aflat în prima linie în lupta cu coronavirusul, atrage atenţia că virusul poate produce nişte anomalii serioase la nivelul plămânilor, astfel că, după vindecare, fiecare bolnav trebuie să mai facă unele investigaţii medicale.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

„Orice pacient care se vindecă, fie că este asimptomatic, fie că a făcut o formă medie sau severă de boală, trebuie să treacă obligatoriu prin niște evaluări.

ATP Motors ofera clientilor o promotie montaj anvelope de iarna

Se va face după vindecarea de infecție prin medicul de familie, iar dacă această evaluare generală evidențiază anumite modificări, cel mai probabil ea va fi completată cu investigații suplimentare sau chiar și cu consulturi, fie că discutăm de consulturi de boli infecțioase sau de pneumonologie”, a explicat dr. Radu Țincu, potrivit gandul.ro.

Dr. Radu Ţincu: Orice pacient care se vindecă trebuie să facă obligatoriu prin niște evaluări
Studiile realizate de curând au arătat că după circa trei luni de la îmbolnăvire, pacienții au acuzat oboseală și probleme cu respirația, chiar dacă nu au avut o formă severă de COVID-19.

„Afectarea pulmonară este cea mai largă, dar există și tulburări neuro-cognitive, sunt pacienți care nu mai tolerează efotul fizic, nici măcar de mică intensitate, pacienți care acuză o stare de oboseală sau lipsa de concentrare.

Este un virus nou, pe care nu-l cunoaștem atât de bine. Trebuie făcute evaluări pentru a ne asigura că starea de sănătate a revenit la normal”, a continuat medicul.

Record de decese COVID, în ultimele 24 de ore

În România, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 7.661 de noi cazuri de COVID şi 211 decese.

Până joi, 3 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 492.211 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 11.876 au murit.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu coronavirus este de 13.156. Dintre acestea, 1.252 sunt internate la ATI.

Sursa: antena3.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.