Vezi cine sunt cei doi soţi din Sighetu Marmației care au murit în accidentul cumplit din Grecia.foto

Vezi cine sunt cei doi soţi din Sighetu Marmației care au murit în accidentul cumplit din Grecia.foto

Roland și Alina Schmidt au murit, astăzi, într-un accident cumplit produs pe o autostradă din Grecia. În autoturism se aflau şi cei doi copii de 7 şi 10 ani care au ajuns cu răni grave la spital.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Un accident înfiorător a avut loc miercuri pe autostrada Salonic- Serres, din Grecia. Mașina în care se afla o familie de români s-a izbit violent de un TIR.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Ofertă de nerefuzat:Profită acum

Roland și Alina Schmidt, în vârstă de 45 și 48 de ani, locuiau în comuna Florești, din județul Cluj. Ambii soţi ar fi din Sighetu Marmației, domiciliați în județul Cluj.

Cei doi au plecat în concediu în Grecia și se întorceau acasă, alături de cei doi copii ai lor, în vârstă de 7 și 10 ani.

Mașina românilor a intrat în coliziune cu un TIR la kilometrul 18 al autostrăzii Salonic-Serres, care face legătura cu granița greco-bulgară.

În urma impactului devastator, Roland și Alina Schmidt au murit pe loc, iar cei doi copii au fost grav răniţi. Ulterior ei au fost transportați la un spital din Salonic acolo unde băiatul de 10 ani a fost operat de urgență.

Vestea tragică a picat ca un trăsnet în rândul rudelor care au plecat spre Grecia pentru a aduce acasă trupurile neînsuflețite.

Șoferul bulgar de la volanul TIR-ului a fost reținut de autoritățile elene.

Reacţia MAE prin Consulatorul General al României la Salonic
Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Consulatul General (CG) al României la Salonic, anunță că fost notificat de către poliția din Salonic cu privire la un accident rutier grav produs la data de 16 august 2023, la ieșirea din Salonic, către localitatea Liti, soldat cu decesul a doi clujeni, soț și soție, și rănirea celor doi copii ai lor.

Consulatul din Salonic a întreprins, în regim de urgență, demersuri suplimentare pentru obținerea de date și informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului.

Potrivit informațiilor obținute de către reprezentanții consulatului, accidentul s-a soldat cu patru victime, membri ai aceleiași familii, dintre care doi cetățeni români majori au decedat, iar alți doi cetățeni români minori au fost răniți, fiind transportați la o unitate medicală, pentru a beneficia de îngrijiri de specialitate.

Consulul român din cadrul oficiului consular de la Salonic s-a deplasat în regim de urgență la spitalul unde se află internați cei doi minori. În urma discuțiilor avute cu personalul medical și cu cei doi minori, a reieșit că starea acestora este stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

Au fost întreprinse măsurile necesare pentru informarea familiei extinse din România cu privire la accident și la consecințele sale deosebite. De asemenea, având în vedere situația celor doi minori rămași neînsoțiți pe teritoriul Republicii Elene, consulul român va efectua vizite repetate la unitatea medicală, până la sosirea membrilor de familie din România.

Ancheta autorităților elene cu privire la circumstanțele producerii accidentului este în desfășurare.

MAE informează că reprezentanții Consulatului General al României la Salonic sunt în legătură cu unitatea medicală și cu membrii de familie ai cetățenilor români decedați, în vederea acordării de sprijin celor doi minori, precum și pentru realizarea formalităților de repatriere a trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români decedați.

Reprezentanții Consulatului General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale și cu reprezentanții spitalului și acordă asistență consulară conform competențelor, inclusiv în vederea eliberării certificatelor de deces.sursa+ foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.