VEZI de ce au murit 12 victime Colectiv in acest sfarsit de saptamana

lumanari colectiv

Cele 12 persoane care au murit sâmbătă şi duminică în urma tragediei din Colectiv aveau insuficienţă organo sistemică, fiindu-le afectate organele, dar şi sistemul respirator, cardiac şi renal, spre deosebire de primele 26 de victime, care aveau intoxicaţie cu monoxid de carbon, potrivit legiştilor. Acestora li se adauga si un al 13-lea deces – Bogdan Enache, tobosarul trupei Goodbye ti Gravity.

„Persoanele decedat în ultimele zile aveau insuficienţă organo sistemică. Au cedat atât plămânii, rinichii, inima, ficatul, dar şi sistemul respirator, cardiac, renal”, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, dr. Abdo Salem, şeful Departamentului de Medicină Legală Clinică din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală (INML).

Până duminică, legiştii au făcut autopsiile în cazul tututor celor 44 de persoane care au murit în urma incendiului din Clubul Colectiv, incusiv pentru cele două persoane decedate în Olanda, unde fuseseră transportate la spitale.

„Până astăzi, inclusiv, au fost autopsiate la INML un număr de 44 de persoane decedate în evenimentul tragic de la clubul Colectiv, dintre care 26 decedate la faţa locului. Au fost aduse sâmbătă inclusiv cele două persoane transportate în Olanda”, a mai spus medicul.

În cazul primelor 26 de victime care au murit în club, în timpul incendiului, cauza decesului a fost intoxicaţia cu monoxid de carbon şi cu alte gaze extrem de toxice.

Duminică, activitatea medico-legală s-a desfăşurat în toate laboratoarele instituţiei, pentru ca familiile victimelor din Colectiv să îşi poată ridica rudele.

Totodată, INML a făcut, duminică, mai multe precizări legate de victimele cărora le-au fost făcute autopsiile.

„Reamintim că începând cu data de 31 octombrie INML a suspendat taxele instituţiei cu privire la îmbălsămare şi igienizare, singurele două taxe pe care le percepe instituţia către public privind persoanele decedate şi care sunt prevăzute de lege. Astfel, pentru cazurile de la Clubul Colectiv nimeni nu are de achitat nicio taxă instituţiei medico-legale pentru a ridica persoana decedată”, arată INML.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.