Vezi de ce unele persoane sunt pișcate mai des de țânțari decât altele. Verdictul medicului

Unii oameni sunt preferați mai mult de țânțari decât alții, mai ales în sezonul cald, când insectele proliferează la capacitate maximă. Un medic din SUA a explicat obiceiurile zburătoarelor.

De ce unele persoane sunt pișcate mai des de țânțari decât altele. Verdictul medicului
Pișcăturile de țânțari provoacă disconfort: sunete neplăcute în timpul somnului, formațiuni inestetice, mâncărimi etc. Din nefericire pentru unii, există persoane care sunt „mai preferate” decât altele.

Pe scurt, „apetitul” țânțarilor este influențat de gabaritul, căldura, umiditatea și dioxidul de carbon expirat de „victimă”.

„Motivul pentru care țânțarii sunt atrași de oameni a fost discutat în câteva studii, în care s-a vorbit despre mirosul corporal, culoarea și textura pielii, temperatura corpului, microbii care trăiesc la suprafața pielii, dioxidul de carbon expirat de oameni, consumul de alcool și tipul de dietă.

În general, studiile sugerează că femeile însărcinate, persoanele cu o temperatură mai ridicată a corpului și care transpiră mult, prezența diverșilor microbi pe piele și oamenii cu tenul mai închis ar putea fi mai predispuși la a fi ciupiți de țânțari”, a precizat doctorul, pentru Medical News Today.

În plus, mai multe cercetări au arătat că nivelul de acid lactic al oamenilor influențează direct „opțiunile” țânțarilor.

De asemenea, țânțarii ar fi influențați și de grupa sanguină. Țânțarii o găsesc mai puțin atractivă. În schimb, grupa ZERO ar fi preferata lor.

Există și o parte bună referitoare la oamenii care au grupa ZERO.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.