VEZI Mesajul EMOȚIONANT care circulă printre protestatarii din România, pentru Klaus Iohannis! Baia Mare s-a alăturat și el seriei de proteste demarate la nivel național!

proteste bucurestiCele mai importante orașe din România sunt martore ale unor proteste de stradă cu mii și zeci de mii de persoane. Cei mai mulți sunt în București, 20.000, iar apoi urmează Timișoara, cu 8.000. Peste 50.000 de români sunt, în aceste clipe, pe străzi. Ei au viralizat următorul mesaj:

„Dragă Klaus Iohannis, Ce mai faci? Să ştii că ţara ta, oamenii tăi nu sunt bine. Avem zeci de morţi, ascunşi sau nu. Sute de răniţi, în stare critică sau stabilă. Arşi, intoxicaţi cu fum şi substanţe toxice, călcaţi în picioare. Tu ce mai zici? Voi sunteţi bine? Acum fix 1 an am ieşit în stradă şi am îngheţat pentru preşedinte, pentru ţine.

Am mers kilometri pe jos, am purtat pe rând o pereche de mănuşi, aproape leşinaţi de sete. Cu copiii pe umeri şi cu sufletul în mănuşi. Ne-am unit pentru că aveam speranţă, Klaus. Să ştii că în noiembrie 2014 ne-au înconjurat jandarmii, au aruncat cu gaze în noi, ne-au bruiat reţeaua de telefonie şi ne-au blocat în piaţeta Regelui.

Da, pe Kiseleff unde te dădeai tu cu bicicleta că să ne câştigi voturile. şi da, da, fără coloană oficială. Şi ştii Klaus de ce am înghiţit toate astea? Pentru libertate, Klaus. Dreptate. Civilizaţie. Normalitate. România lucrului bine făcut. Şi ce-am primit, Klaus? Ce-ai făcut? Ne-au ars prietenii în cluburi îngropate sub praf de spagă şi corupţie. Şi ştii ce Klaus, ştii ce e mai nasol? Ne omori prietenii, părinţii şi copiii. şi odată cu ei ne omori şi speranţa.

Unde e Lucrul Bine Făcut din România? Cum de ajunge, dragă Klaus, o ambulanţă după 20 minute la locul unui carnagiu? Cum îi laşi Klaus pe Ponta şi Oprea să joace sarabanda pe mormintele oamenilor şi pe speranţa noastră? Cum îi laşi Klaus să facă o catedrală mai mare decât mall-urile când noi n-avem medici, spitale, medicamente?

Alo, Klaus, ne auzi? Suntem noi, fraierii care te-am pus acolo. Ne mor oamenii, Klaus. Ne moare speranţa. Fă ceva.”, un text ce aparține Oanei Geambaşu.

sursa:stiripesurse.ro

UPDATE: Municipiul Baia Mare s-a alăturat și el seriei de proteste demarate la nivel național și care au început din seara zilei de 3 noiembrie. Startul s-a dat din fața Prefecturii Maramureș, pentru ca ulterior cei prezenți, în marea lor majoritate tineri, să mărșăluiască pe principalele străzi ale orașului.

S-a trecut inclusiv prin fața Catedralei Sfânta Treime, s-au scandat lozinci de genul „Vrem spitale, nu catedrale” sau „România, trezește-te”. Sau „Uniţi, salvăm”, „Ne vrem ţara înapoi”, „Jos parlamentul”. Au venit înarmați cu steaguri tricolore, dar și cu diverse pancarte pe care se puteau citi mesaje legate de clasa politică actuală.

Cei aproximativ 250 de tineri au cerut un Guvern nou, unul format din oameni intelectuali, capabili să conducă țara aceasta. S-a cerut ca numirile pe diferite posturi să nu mai fie făcute politic, iar în ministere să ajungă oameni capabili. Cel care a inițiat acest marș și a mobilizat oamenii a fost Mihai Țăranu, care a și condus mulțimea sub atenta supraveghere a jandarmilor maramureșeni și poliției.

„Nu este de ajuns că a căzut Guvernul, trebuie să se schimbe mult mai mult. Trebuie să schimbe şi Parlamentul şi toată clasa politica pentru că este coruptă până în măduva oaselor. Noi vom protesta paşnic şi ne vom aduna în fiecare seara în acelaşi loc până când fie parlamentarii vor demisiona, fie preşedintele va decide dizolvarea Parlamentului”, a declarat Mihai Ţăranu, alias vlogger-ul Zmenta.

S-a parcurs traseul Prefectură – Catedrală – pe Republicii şi înapoi pe bulevardul Bucureşti – Prefectură – Piaţa Libertăţii – strada Victoriei – RFN. Aici, coloana s-a oprit, urmând ca protestele să fie reluate joi la ora 19.00., conform colgilor de la infomm.roprotest

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.