Vicepremierul Liviu Dragnea a predat cheile celor 15 microbuze școlare trimise în Maramureș

Luni, 25 august 2014, de la ora 9.00, în Centrul Millennium din Baia Mare s-au adunat primari, viceprimari, reprezentanți ai Consiliului Județean și a Prefecturii Maramureș, oameni politici, parlamentari și presă, prezenți cu toții pentru a asista la momentul în care vicepremierul României, Liviu Dragnea, a predat cheile celor 15 microbuze școlare repartizate în județul nostru, în primul val. Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), Liviu Dragnea a înmânat personal cheia fiecărui microbuz și a mapei aferente, discutând cu fiecare primar în parte. Alături de vicepremier s-au aflat președintele PSD Maramureș și vicepreședinte al Consiliului Județean, Gabriel Zetea, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și  secretar executiv al PSD Maramureș, Dragoș Titea, prefectul de Maramureș, Anton Rohian, președintele Consiliului Județean, Zamfir Ciceu, subprefectul Alexandru Bondrea, parlamentarii Liviu Marian Pop, Florin Tătaru, senatorul Sorin Bota,  deputatul Calin Matei, deputatul Gheorghe Simon, primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, viceprimarul municipiului, Gabriela Hofer, inspectorul școlar general, Ana Moldovan, primarii din comunitățile beneficiare precum și reprezentanții administrației publice locale din Maramureș, care beneficiază de proiecte semnate pe OUG 28.

58 de contracte pentru 58 de obiective semnate de ministrul MDRAP

La o distanță de numai zece zile de la vizita sa în Maramureș, vicepremierul Liviu Dragnea a revenit în județul nostru pentru a marca două evenimente majore pentru comunitate. Astfel, un prim punct a fost atins prin predarea cheilor celor 15 microbuze școlare, după care a urmat semnarea a 58 de proiecte de finanțare pentru localitățile din Maramureș. ”Am venit și pentru a semna câteva zeci de contracte de finanțare pentru locuitorii din județul Maramureș, programe de dezvoltare locală esențiale pentru comunitate. Vorbim de 58 de contracte pentru 58 de obiective, cărora le-am alocat peste 200 de miliarde de lei vechi. În partea a doua a lunii septembrie, județul Maramureș va mai beneficia de o sumă cel puțin egală cu cea pe care o semnăm azi. Rugămintea mea și a primul ministru Victor Ponta către primarii din județ este aceea de a cheltui banii cu folos, prin discuții serioase cu executanții. Vom verifica fiecare obiectiv cu maximă atenție și nu acceptăm să se facă rabat de la calitatea lucrărilor. Dorința Guvernului este aceea ca aceste obiective chiar să fie utile, fiindcă vor urma controalele Inspectoratului de Stat în Construcții și ale reprezentanților Ministerului Dezvoltării”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea: ”Încep lucrările la DJ 186, DJ 187 și podul dintre Seini și Pomi”

Ministrul MDRAP a arătat că trei proiecte aprobate și finanțate vor demara chiar săptămâna viitoare. Este vorba despre reabilitarea drumului județean DJ 186, de pe Valea Izei, a DJ 187, drum aflat pe Valea Ruscovei, precum și podul între Seini și Pomi. ”Urmează să avem discuții cu președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, pentru a vedea planul de dezvoltare a județului și pentru a stabili prioritățile”, a concluzionat vicepremierul Liviu Dragnea.”Maramureșul nu prea a fost ajutat de guvernele care s-au perindat pe aici, în ultimii peste 20 de ani. Lumea a venit, au văzut locurile minunate, au făcut fotografii, au băut o pălincă, au promis și au plecat. Au revenit pentru a face noi fotografii, pentru a mai bea o pălincă, pentru a mai promite… dar totul a rămas la fel. Guvernul Ponta vrea să facă un altfel de politică, să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a oferi serviciile publice vitale unei comunități. Vorbim aici despre canalizare, infrastructură, aducțiuni de apă, reabilitare de școli și spitale, tot ceea ce e necesar pentru ca oamenii să aibă un minimul de confort. Ne-am luat angajamentul public că acest județ va beneficia de dezvoltare și ne vom ține de cuvânt. Programele de dezvoltare vor fi finanțate”, a subliniat vicepremierul României, Liviu Dragnea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.