Vicepreședinte de Consiliu Județean, prins în timp ce lua mită 20.000 de lei

dnaLiberalii nu se lasă mai prejos decât foștii lor colegi din USL și „livrează material” pentru anchetele DNA, pe bandă rulantă. După ce președintele CJ Iași a ajuns să fie implicat într-o ancheta a procurorilor anticoruptie, astăzi PNL-istul Ionesie Ghiorghioni, vicepreședinte CJ Caraș Severin, a fost prins în flagrant de DNA în timp ce lua mită, 20.000 de lei, în biroul său.

Acesta ar fi sfâșitul unei operațiuni mai ample a anchetatorilor anticorupție, care au monitorizat modul în care se atribuiau contractele publice la Consiliul județean. Ghiorghioni ar fi primit de mai multe ori șpagă pentru a asigura atribuirea lucrărilor de întreținere de drumuri și de deszăpeziri către cei care aveau grijă să-i dea 10% din valoarea contractului.

„Nu am cerut nimic de la nimeni. Dacă e, să vină să spună. Cred că e o înscenare. Erau niște bani în revistă”, a declarat liberalul pentru pressalert.ro, în timp ce anchetatorii îi percheziționau biroul.  Avocatul său a confirmat flagrantul și că Gheorghioni este cercetat pentru două infracțiuni de trafic de influență.

Anchetatorii au descins în paralel și  la locuința de serviciu a lui Ghiorghioni din Reșița, la locuința acestuia din Bucova și la cea din Oțelu Roșu.

Ghiorghioni a primit în repetate rânduri bani pentru atribuirea de contracte, suma adunată fiind de aproximativ 200.000 de lei.

OFICIAL DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada ianuarie 2013 – martie 2015.

În cursul zilei de 12 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în municipiul Reșița și alte localități din județul Caraș Severin, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.