Viceprimar Onița Daniela Ivașcu :Bugetul Municipiului Sighetu Marmației e mai sărac ca și anul trecut, 62%  reprezintă salariile și cheltuielile de funcționare!

Bugetul Municipiului Sighetu Marmației (223,119,29 mii lei) a fost votat în cadrul ședinței de Consiliu Local din 29 aprilie.
Viceprimar Onița Daniela Ivașcu :”Ca și ales local resonsabil am votat acest buget dar vom urmări cu maximă atenție cheltuirea banului public.
Din păcate și în acest an Sighetul are un buget sărac, un buget al subdezvoltării, din care a fost alocată o sumă mică pentru investiții deoarece aproximativ 62 % din buget se duce pe salarii și cheltuieli de funcționare.
În general un oraș care trebuie să se dezvolte acordă un procent mai mare pentru investiții deoarece dezvoltarea unui oraș ține de ponderea din buget care a fost alocată pe secțiunea investiții.
Din procentul mic rămas pentru investiții, o prioritate o reprezintă străzile. Din multitudinea de străzi din oraș care au nevoie de intervenții am ales anul acesta să se facă o stradă care are gaz, canalizarea și care este relativ aproape de centrul orașului, str. Dobrogeanu Gherea, de asemenea va fi refăcută și strada Eminescu și se va turna covor asfaltic nou în zona centrală a orașului.
Un proiect extrem de important este cel privind centura ocolitoare a municipiului Sighetu Marmației care face parte dintr-un proiect judetean, și pentru care se obține finanțare cu ajutorul Consiliului Județean. Contribuția municipalității este doar pentru realizarea studiului de fezabilitate în suma de 869,75 mii lei.
În condițiile în care avem un municipiul Sighetu Marmației în anul 2021 școli în care plouă și care nu au grupuri sanitare, în buget au fost curpinse și reparații la unele instituții de învățămât.
Nu este un buget care corespunde viziunii mele de dezvoltare deoarece fără atragerea de fonduri europene, transfrontaliere, guvernamentele sau de la Consiliul Județean nu ne putem dezvolta.
Orașele dezvoltate merg pe principiul promovat și aplicat și de Ilie Bolojan ”La fiecare leu plătit de cetățeni prin taxe și impozite locale, primarul trebuie să aducă 2 lei din fonduri europene”.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.