Viceprimarul Daniela Onița Ivașcu ia atitudine! Primarul  din Sighetu Marmației  a solicitat în instanță dizolvarea Consilului Local!

Primarul municipiului Sighetu Marmației a cerut instanței dizolvarea Consiliului local, format din 13 consilieri, reprezentanți ai formațiunilor politice PNL, USR PLUS, UDMR, PMP și PRO România. Deși s-au adoptat 49 de hotărâri la nivelul CL Sighet, totuși  acțiunea edilului invoca faptul că  la nivelul Consiliului Local  nu s-a votat nimic în ultimele 4 luni. Viceprimarul Daniela Onița Ivașcu, un avocat de succes la nivelul județului Maramureș, apreciază  faptul că această acțiune în instanță poate genera un blocaj la nivelul administrației locale în ceea ce privește activitatea cu cetățenii.

“Referitor la acțiunea în instanță prin care primarul municipiului Sighetu Marmației a înregistrat pe rolul Tribunalului Maramureș dosarul 692/100/2021 privind dizolvarea  Consilului Local Sighetu Marmației, alături de cei 13 consilieri locali PNL, USR PLUS, UDMR, PMP și PRO România ne-am rezevat dreptul de a ne apăra în dosar în virtutea unui proces echitabil, a respectării dreptului la apărare, a aflării adevărului, a justei soluționări a cauzei.

Facem precizarea că în perioada menționată în acțiunea în instanță, respectiv decembrie 2020-martie 2021, Consiliul Local Sighet a adoptat un număr de 49 de hotărâri și nu cum se susține în respectiva acțiune ” nicio hotărâre în ultimele 4 luni calendaristice”.

Numărul mare de hotărâri adoptate, respectiv 49, este dovada faptului că avem un Consiliu Local funcțional care își desfășoară activitatea potrivit legii.

Personal apreciez acțiunea în instanță formulată într-un mod tendențios și cu rea credință și nu în ultimul rând ca un atac la democrație.

Atât eu, ca viceprimar, cât și consilierii locali PNL, USR PLUS, UDMR, PMP și PRO România asigurăm sighetenii că vom face tot ce ne sta în putință pentru ca activitatea administrației publice locale să nu sufere un blocaj prin intentarea acestui proces.

Este regretabil faptul că în loc să se preocupe de proiectele majore ale municipiului nostru, primarul a ales să acționeze în instanță Consiliul Local, fapt fără precedent în istoria postdecembristă maramureșeană, având un singur țel, puterea absolută.” A transmis , DANIELA ONIȚA IVAȘCU, viceprimarul municipiului Sighetu Marmației

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.