Viceprimarul Daniela Onița-Ivașcu prezentă la evenimentul Ziua Memoriei – Ziua porților deschise la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței!

Momente cu o mare încărcătură emoțională la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighet

„În ziua în care sărbătorim Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor am participat la Ziua Memoriei – Ziua porților deschise la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, eveniment organizat de Fundația Academia Civică și de doamna Ana Blandiana.
▪️Este o zi a celor ce au trecut prin închisorile și deportările comuniste sau au luptat în rezistența împotriva comunismului.
▪️Au fost prezenți foști deținuți politici, deportați, familiile și prietenii lor, persoane care n-au renunțat la amintirea suferinței și am trăit momente cu o mare încărcătură emoțională.

Mulțumesc doamnei Ana Blandiana care a reușit să transforme fosta închisoare comunistă din Sighet în cel mai cunoscut loc al memoriei represiunii comuniste. De asemenea prin implicarea Anei Blandiana Memorialul Sighet a primit distincția Marca Patrimoniului European, iar acest lucru așează Sighetul pe harta orașelor cu cele mai importante obiective turistice.
Multumesc pentru invitație și să nu uităm nicicând că „Lumea de mîine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie“.” , a transmis viceprimarul orașului Sighetu Marmației, Daniela Onița Ivașcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.