Viceprimarul Onița Daniela Ivașcu: nepăsarea continuă. Taxa de salubrizare majorată pentru cetățeni și rezilierea contractelor de finanțare pentru învățământ, două din măsurile adoptate în Consiliul Local Sighetu Marmației!

Ultma ședință extraordinară a Consiliului Local Sighetu Marmației a venit  cu 3 puncte pe ordinea de zi. Două au implicat într-un mod nejust cetățenii, păstrarea taxei de salubrizare la 19 lei și rezilierea contractelor de finanțare privind reabilitarea unor instituții de învățământ. Ședința nu a fost transmisă live. Viceprimarul Onița Daniela Ivașcu a luat atitudine.

 

„Ieri a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Sighet în care s-au discutat 2 proiecte extrem de importante pentru municipiul nostru. Unul dintre acestea s-a referit la abrogarea art. 1 al Hotărârii nr. 125/2021 a Consiliului local al municipiului Sighetu Marmaţiei privind aprobarea modificării Hotărârii nr. 124/2021 a Consiliului local al municipiului Sighetu Marmaţiei privind aprobarea impozitelor si taxelor locale aplicabile în municipiul Sighetu Marmației în anul 2022. Prin acest proiect de hotărâre consilierii locali care au votat în luna decembrie a anului trecut majorarea taxei la salubrizare de la 14 la 19 lei aveau ocazie să revină asupra acestei hotărâri iar sighetenii să nu mai plătească cei 5 lei în plus.
Din păcate proiectul de hotărâre nu a trecut de votul aleșilor locali. Au votat PENTRU consilierii locali PNL, USR PLUS și un consilier PSD, proiectul neîntrunind numărul de voturi necesare, astfel că sighetenii vor plăti tot 19/lună/ persoană taxa de salubrizare.
Cel de-al doilea proiect de hotărâre important, inițiat de primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, este cel privind aprobarea rezilierii contractelor de finanțare: „Reabilitare Liceul Teoretic Leowey Klara, Sighetu Marmaţiei” și „Reabilitare /dotare și extindere Grădinița cu program prelungit nr. 8, Sighetu Marmației” încheiate de municipiul Sighetu Marmaţiei cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin P.N.D.L. II.
Este important ca sighetenii să știe că Sighetul va pierde și aceste ultime proiecte pentru care s-a obținut finanțare prin PNDL II deoarece administrația locală din Sighetu Marmației nu a dat curs unei informări emise de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice care avea la bază OUG 93/2021 prin care se dădea posibilitatea UAT-urilor să obțină bani de la Guvern pentru actualizarea contractelor de finanțare ( costurile suplimentare fiind generate de creșterea salariului minim pe economie și creșterea prețurilor la materiale de construcții).
Prin astfel de lucruri neglijate de Primăria Sighet orașul și cetățenii au mult de pierdut, în cazul de față unitățile școlare din oraș care au pierdut posibilitatea unor finanțări substanțiale.
Vă atașez și un material video cu o sinteză a ședinței de Consiliu Local de astăzi, pe care biroul de relații publice a Primăriei Sighetu Marmației nu a transmis-o live, așa cum ar fi trebuit. ” a transmis, DANIELA ONIȚA IVAȘCU, viceprimarul municipiului Sighetu Marmației

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.