Victor Negrescu: În contextul crizei din Grecia este nevoie ca întrevederea privind Codul Fiscal să genereze un pact politic împotriva austerității

grecia steagVictor Negrescu: În contextul crizei din Grecia este nevoie ca întrevederea privind Codul Fiscal să genereze un pact politic împotriva austerității

Europarlamentarul Victor Negrescu atrage atenția că acordul dintre Grecia și creditorii internaționali în privința datoriei către BCE demonstrează cât de mult s-au înșelat toți cei care credeau că atât guvernul elen, cât și UE, se îndreaptă spre un eșec. Totodată, europarlamentarul mai subliniază că respingerea categorică a austerității reprezintă singura cale viabilă de depășire a crizei și propune ca întrevederile privind Codul Fiscal să genereze un pact politic împotriva austerității.

”Iată că, din nou, Grecia demonstrează tuturor că negocierile dure au adus avantaje în raport cu creditorii internaționali! Realitatea acordului vine și spulberă toate acele opinii panicarde potrivit cărora UE și guvernul elen se îndreaptă spre un eșec major.

Tocmai de aceea, cred că este important ca toată lumea să înțeleagă că respingerea austerității trebuie să fie cheia pentru depășirea oricărei crize și pentru generarea dezvoltării economice! Solidaritatea și rațiunea trebuie să ia locul acestei politici falimentare a austerității, care în ultimii ani a produs un real dezastru în toată Uniunea Europeană.

Din păcate, observ că prea puține voci din Romania sunt preocupate de această temă. Unde este vocea domnului Klaus Iohannis, cel care reprezintă România în Consiliul European? De ce refuză domnul Iohannis să împărtășească românilor viziunea sa economică pentru România în contextul respingerii Codului Fiscal, după ce anterior îl lăudase? Absența totală a preocupării sale pe acest subiect este îngrijorătoare și ne face să credem că, în realitate, nu are niciun plan!

Cred că, în România, se vorbește mult prea mult despre temerile de a nu repeta scenariul grecesc, în condițiile în care singura temă utilă de discuție ar fi respingerea categorică și totală a austerității. Avem nevoie de asigurări din partea tuturor forțelor politice că România nu va reveni la austeritate. De aceea, propun ca întrevederile privind Codul Fiscal să genereze un pact politic împotriva austerității”, consideră europarlamentarul Victor Negrescu.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.