Victor Ponta are obligația să continue în fruntea Guvernului!

gabi zetea5Președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului României, în cadrul unei declarații televizate de la Palatul Cotroceni, să demisioneze din fruntea Guvernului. Primul ministru, Victor Ponta are calitatea de suspect în dosarul lui Dan Şova. În urma solicitării făcute de președintele Iohannis, liderul județean al PSD Maramureș, Gabriel Zetea consideră că Victor Ponta are obligația de a continua în fruntea Guvernului, acesta fiind instalat în urma unui vot popular masiv, acordat în 2012 de români.

”Victor Ponta trebuie să continue munca începută acum trei ani de zile, în fruntea Guvernului, nu pentru că are susținerea PSD, ci pentru că are susținerea unui vot legim popular în 2012, un vot masiv, așa cum niciun alt premier nu a avut după 1989. Măsurile de reparații sociale, de creștere economică, de redresare a României după ani de criză îi conferă legitimitate și îi asigură suportul românilor.

Parlamentul reprezintă instituția publică din România care stă la baza democrației, iar învinuirile care i se aduc lui Victor Ponta în această perioadă trebuie validate de Parlament și nu de președinte sau de o altă instituție publică. Conform deciziei Curții Constituționale, președintele României nu poate să demită sau să suspende premierul României, oricare ar fi acesta, decât după ce are acordul Camerei din care primul-ministru face parte, în acest caz Camera Deputaților.

Justiția trebuie să-și facă datoria să cerceteze fără a influența actul de guvernare și, mai ales, fără imixtiuni în politică. Victor Ponta și PSD au sprijinit prin actul de guvernare reformarea, depolitizarea și întărirea actului de justiție în România și facem un apel public către președintele României și colegii noștri de la PNL și PDL să respecte Constituția României și votul românilor”, a declarat Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.