Victor Ponta discută vineri cu Jean-Claude Juncker pe tema portofoliului ce i-ar reveni României în cadrul CE

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, joi la Pecica, județul Arad, că va discuta vineri cu noul președinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pe tema portofoliului ce i-ar putea reveni României în cadrul Comisiei Europene și va exprima opțiunea Guvernului de la București pentru păstrarea portofoliului agriculturii și nominalizarea lui Dacian Cioloș drept comisar european.

„Vreau să vă lămuresc foarte clar cum merg lucrurile. După cum știți, aseară în cadrul Consiliului European, nu s-a ajuns la o concluzie privind numirea președintelui Consiliului European și al Înaltului reprezentant pentru politică externă. Deocamdată, singura persoană numită, confirmată de Parlamentul European este președintele Comisiei, domnul Juncker, cu care voi vorbi mâine (vineri — n.r.). O să vorbesc cu domnia sa. Opțiunea Guvernului României este de a păstra portofoliul agriculturii și de a-l nominaliza pe domnul Cioloș (Dacian — n. r.)”, a declarat premierul.

Victor Ponta a adăugat că nu poate face o nominalizare până nu discută cu președintele Comisiei Europene.

„E ca și când aș nominaliza pentru ceva ce nu avem. În momentul în care am confirmarea din partea domnului președinte Juncker că România poate să obțină acest portofoliu voi face imediat nominalizarea”, a mai spus premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.