Victor Ponta favorit in lupta pentru Cotroceni

Alegerile prezidentiale de anul acesta, vor aduce fata in fata, Stanga si Dreapta. Stanga are de partea sa, multe atuu-ri: este la guvernare, masurile luate pana acum, n-au fost masuri care sa afecteze increderea electoratului in PSD. In schimb masurile luate de PDL, in urma cu ceva timp, nu vor fi uitate de alegatorul roman.

Votantul roman, nu este interesat de reducerea CAS-ului, e o chestiune care nu-l intereseaza, il intereseaza cresterea salariului minim garantat. Il intereseaza cresterea puterii de cumparare, un trai decent, pentru ca, dezbaterea pe subiectul acesta al CAS, nu va face Campania electorala mai interesanta.Din contra.

Victor Ponta, este marele favorit al sondajelor de opinie, in batalia pentru Palatul Cotroceni. Marele sau avantaj, il constituie, unitatea stangii. Mai mult este vizibil, din postura de sef al Guvernului. In randul opiniei publice, conteaza mult si vizibilitatea de care dai dovada. Un alt avantaj pe care il are premierul este ca, dreapta, nu  este unita. PSD-ul nu-si mai permite sa mai piarda alegerile prezidentiale. De data aceasta electoratul PSD-ului, va merge in numar mare la vot. In schimb, Dreapta nu este unita, este faramitata, cu toate ca s-a votat fuziunea PNL-PDL, lucrurile nu sunt tocmai atat de simple.Klaus Johannis, caci, primarul Sibiului, va primi nominalizarea pentru Cotroceni, are un termen pe 26 septembrie la ICCJ, cu ANI, in caz ca, verdictul va fi unul nefavorabil, totul trebuie schimbat din mers.

Victor Ponta va incerca in aceasta batalie electorala sa aduca voturi, de la masa de nemultumiti din unele partide politice.Este destul sa sensibilizeze opinia publica, cu gratierea lui Gica Popescu, sa atraga la vot si pe aceia care nu cunosc fenomenul politic, ci doar pe cel sportiv, si sa-l voteze.

In definitiv, lupta aceasta intre Dreapta si Stanga, pare o lupta inegala. Batalia pare castigata, fara a incepe. Urmeaza cinci ani cu Ponta presedinte al Republicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.