Victor Ponta, primul-ministru al României prezent la mitingul electoral și la concertul Holograf

bannerMiercuri, 14 mai, de la ora 18.00, în Centrul Vechi al Municipiului Baia Mare va avea loc un concert Holograf și un recital marca Aurel Tămaș. Un mega eveniment la care va fi prezent și Victor Ponta, premierul României, care va participa, alături de Daciana Sârbu, Corina Crețu, Ioan Rus, Nicolae Bănicioiu, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin și alte nume grele de la centru, la mitingul de susținere al candidaților Alianței PSD-UNPR-PC. Evenimentul este susținut de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

zetea.1 Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș: Suntem mândri că suntem maramureșeni!

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea reiterează sloganul de campanie al Alianței Electorale PSD-UNPR-PC, Mândri că suntem români!, Mândri că suntem maramureșeni!. ” Suntem mândri că suntem români, suntem mândri că suntem maramureșeni, suntem mândri că suntem băimăreni. Și suntem mândri să-l avem în mijlocul nostru pe primul ministru al României, Victor Ponta, precum și candidații Alianței Electorale PSD-UNPR-PC pentru Parlamentul European. Baia Mare este un oraș mândru, maramureșenii sunt oameni mândri, noi toți suntem mândri să fim români. Iar în Parlamentul European trebuie să trimitem oameni mândri de țara lor, mândri de locuitorii României. Alături de noi se va afla, încă o dată, primul ministru al României, Victor Ponta, alături de nume importante de la vârful partidului. Suntem mândri să-i avem în mijlocul nostru pe acești politicieni mândri că sunt români. Invit băimărenii și toți doritorii la mitingul de susținere al candidaților Alianței PSD-UNPR-PC, miting care va avea loc în Centrul Vechi al municipiului Baia Mare, între orele 19.15 – 19.45. Totodată, participanții sunt așteptați și la concertul susținut de trupa Holograf, precum și la recitalul lui Aurel Tămaș”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Staff-ul PSD ajunge în Maramureș miercuri după-amiaza, având programate vizite de lucru în Seini, Cicîrlău și Baia Mare. De la ora 18.00 a fost stabilită o întâlnire cu membri PSD, UNPR și PC, la sediul județean al Partidului Social-Democrat, urmată de mitingul de susținere al candidaților pentru Parlamentul European, miting care va avea loc între cele două concerte muzicale.

ponta Măsuri ale Guvernului Ponta pentru a crește rata de ocupare

Guvernul Ponta acordă o atenție specială politicilor menite să crească gradul de ocupare în rândul tinerilor. În această privință executivul condus de Victor Ponta a lansat mai multe proiecte speciale destinate să stimuleze spiritul antreprenorial al tinerilor, printre care se numără programele „Tineri întreprinzători” și „START”.

Prin programul „Tineri întreprinzători”, cabinetul acordă o finanțare nerambursabilă de până la 10.000 de euro debutanților în afaceri, cu vârste de până la 35 de ani. Numai anul trecut mulțumită ajutorului dat de stat au fost înființate 500 de noi firme și au fost create mii de locuri de  muncă. Programul „START” se adresează tot tinerilor afaceriști și oferă acces la finanțări nerambursabile de maximum 80% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 100.000 lei pentru fiecare beneficiar.

Un alt proiect guvernamental destinat reducerii șomajului în rândul tinerilor este ”Locuri de muncă subvenţionate“ prin care statul subvenționeză, prin finanțări europene, plata salariilor tinerilor absolvenți, pentru un an, cu obligația ca angajatorii să mențină postul nou creat încă un an. Statul va subvenționa cu 900 de lei salariul pentru tinerii angajaţi cu studii medii și 1.300 de lei pentru tinerii angajaţi care au studii superioare. Companiile vor fi obligate de stat să realizeze un plan educațional pentru fiecare tânăr nou angajat astfel încât acestea să probeze demersul procesului educațional aferent învățării la locul de muncă. Cu ajutorul acestui program mulți tineri absolvenți își vor găsi un loc de muncă și vor avea posibilitatea să își acumuleze experiență profesională necesară în domeniul în care s-au pregătit.

Trebuie menționat și faptul că, spre deosebire de exercițiul bugetar precedent al UE, o parte mult mai mare a fondurilor europene alocate României va merge în perioada 2014-2020 către dezvoltarea capitalului uman. Guvernul va avea astfel posibilitatea de a finanța mult mai multe programe destinate reducerii șomajului și creșterii ocupării forței de muncă, fără a împovăra suplimentar bugetul național.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.