Victorie uriașă a Opoziției, care a reușit să treacă la vot un amendament ce alocă în plus peste 2,1 miliarde de lei pentru alocațiile copiilor

Victorie uriașă a Opoziției, care a reușit să treacă la vot un amendament ce alocă în plus peste 2,1 miliarde de lei pentru alocațiile copiilor

Copiii vor primi mai mulți bani la alocație începând cu 1 martie. Vorbim de o creștere de la 80 de lei la 150 de lei.  Cu toate acestea, amendamentul a trecut. Coaliția de guvernare s-a regrupat și pentru că nu puteau anula votul, au venit, după o ședință de urgență, cu propunerea de schimbare a sursei de finanțare, din dorința de a confisca amendamentul.

„ De doi ani PSD-ALDE se opun în Parlament acestei inițiative. Reclamă faptul că nu sunt bani. „Povara” pe buget este de 2 miliarde de lei/an. Nu aceeași problemă au avut-o când au majorat pensiile speciale, indemnizațiile aleșilor sau subvenția pentru partide. În 2018 pensiile speciale au costat bugetul aproximativ 8 miliarde de lei. Atunci nu a fost nicio problemă că nu sunt bani! Dacă au încercat să blocheze un amendament a cărui efect financiar este de 2 miliarde de lei, cum vor construi bugetul în 2020, 2021, când este necesar să găsească pentru pensii peste 60 de miliarde de lei? ”, a spus deputatul USR, Vlad Emanuel Duruș, unul dintre cei trei parlamentari de Maramureș (din cei zece pe care-i are județul) care au votat majorarea alocației pentru copii.

Pentru a se putea acorda alocațiile majorate de la 1 martie este nevoie de o modificare legislativă pe care o poate face foarte repede Guvernul printr-o ordonanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.