VIDEO – Gestul unui tânăr român a făcut înconjurul lumii

salvat_canal_62881800Românul-erou în America, se întoarce în țară pentru a învăța elevii români să înoate.

Gestul unui tânăr american de origine română a făcut înconjurul lumii după ce, în timpul furtunii de zăpadă ce s-a abătut asupra oraşului american Boston, el a salvat un copil de 10 ani care a alunecat în apele îngheţate ale canalului Fort Point.

Victor Moisescu (20 de ani), un tânăr de origine română născut la Boston (SUA), a devenit erou în America după ce, la începutul lunii februarie, a salvat un copil de 10 ani din apele îngheţate ale Atlanticului. Victor şi-a propus să înfiinţeze în România o fundaţie unde copiii să urmeze cursuri gratuite de înot.

„Sper să reuşim o colaborare cu Fundaţia Michael Phelps, care are un program pentru prevenirea înecului, pe care îl promovează pentru copiii săraci din America şi din alte câteva ţări“

De altfel, de această şansă pe care a avut-o copilul din America se leagă şi vizita pe care Victor a făcut-o la sfârşitul lunii februarie în România. „În America există o fundaţie prin care copiii beneficiază de cursuri gratuite de înot. Victor s-a gândit că o astfel de fundaţie ar fi utilă şi în România“, spune bunica lui Victor. Aşa că a venit în ţară pentru a vedea ce e de făcut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.