Viorica Marincaș, șeful IPJ Maramureș a fost înnobilată cu titlul de cetățean de onoare al orașului Baia Mare de către primarul Cătălin Cherecheș

cetateanViorica Marincaș, șeful IPJ Maramureș a fost înnobilată cu titlul de cetățean de onoare al orașului  Baia Mare de către primarul Cătălin Cherecheș, la inițiativa acestuia.

Azi, edilul băimărean Cătălin Cherecheș împreună cu Consiliul Local, i-a conferit doamnei Viorica Marincas șeful IPJ Maramureș, titlul de cetățean de onoare al orașului Baia Mare.

Evenimentul a fost marcat de multă emoție din partea primei femei din România și din istoria Poliției care conduce un inspectorat județean de poliție.

1929841_10206284228211524_209055049077881351_n“În viață ne trădăm sensibilitate prin emoții. Sunt mândră că aparțin acestei comunități de peste 35 de ani. În această sală am spus „DA” și am plecat pe drumul căsniciei. În acest oraș am adus pe lume cei doi copii de care sunt foarte mândră. În Baia Mare am pășit prima dată pe treptele instituției ca prima femeie ofițer din Maramureș. De patru ani conduc această instituție iar ce se întâmplă azi este dovada că municipalitatea și comunitatea băimăreană observă și înțelege că instituția poliției merge într-o direcție bună.Sunt extrem de onorată că municipalitatea mi-a acordat această importantă distincție și vă mulțumesc tuturor”, a conchis doamna chestor, Viorica Marincaș.

Inițiativa primarului Cătălin Cherecheș a fost un răspuns la activitatea impresionantă și demnă de admirație  pe care doamna inspector o poartă. Reamintim că în data de 23 ianuarie 2015, președintele Klaus Iohannis i-a acordat doamnei Viorica Marincaș și gradul profesional de chestor de poliție.

944990_10206284240091821_8244981861766992956_n„Mă onorează acest moment pentru că arătăm comunității noastre oameni de înalt prestigiu, oameni care dedică comunității, care generează un exemplu pentru întreaga noastră comunitate. Arătăm că o doamnă din comunitatea noastră poate să ajungă pe treptele cel mai înalte ale profesiei, lucrul acesta încurajând doamnele și domnișoarele din Baia Mare să își dorească mult mai mult. Baia Mare și Maramureșul sunt onorate că o doamnă este în fruntea unei asemenea instituții, în care toți avem foarte mare încredere, în pofida tuturor chestiunilor controversate din perioada post – decembristă, doamna Marincaș a reușit să aducă într-o lumină foarte pozitivă activitatea Inspectoratului arătând că de cele mai multe ori o femeie știe să facă ordine acolo unde nu întotdeauna bărbații au reușit. Văzând că instituții importanta, cum e Ambasada SUA la București sau Președinția României, au marcat într-un mod pozitiv activitatea doamnei chestor, acest lucru nu poate decât să ne onoreze și pe noi, băimărenii și maramureșenii. Din aceste motive și nu numai, am propus acordarea titlului de cetățean de onoare doamnei chestor dr. Viorica Marincaș”, a punctat primarulul Cătălin Cherecheș.

foto:facebook Cătălin Cherecheș

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.