Vitezomani sancţionaţi de poliţişti

radar pistolÎn perioada 18 –  24 aprilie a.c., poliţiştii maramureşeni acţionează în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale privind limita legală de viteză.

Acţiunile s-au desfăşurat în conformitate cu calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (T.I.S.P.O.L.) pentru anul 2016.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 21 aprilie, s-a desfăşurat acţiunea SPEED-MARATHON pe D.N.1C Cicârlău –Ilba şi D.N .18 Vişeu de Sus – Petrova.

În urma supravegherii şi controlul traficului rutier, poliţiştii au constatat 93 de contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de aproape 22 000 de lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut cinci permise de conducere, şoferilor fiindu-le suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile, ca urmare a depăşirii limitei legale de viteză cu peste 50km/h.

Viteza excesivă sau cea neadaptată la condiţiile de drum constituie una dintre principalele cauze ale producerii de accidente soldate cu rănirea sau decesul participanţilor la trafic. În acest context, poliţiştii maramureşeni recomandă conducătorilor auto să conducă prudent şi să respecte limitele legale de viteză admise pe anumite tronsoane de drum. 

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.