Vizibilitate redusă de ceață în Pasul Prislop!

Vremea a fost apropiată de normalul tehnic al perioadei. Cerul a fost temporar noros.  Pe arii extinse a nins slab, iar în cursul zilei, pe arii extinse, au căzut precipitații sub formă de ninsoare. Cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 2,1/mp, la  Cavnic. Vântul a suflat slab, la moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, viscolind ninsoarea (47 km/h, Vf. Iezer). Temperaturile maxime au avut valori cuprinse între -1 grad Celsius (Târgu Lăpuș) și 1 grad Celsius ( Sighetu Marmației și Baia Mare). Cel mai rece a fost în Borșa, – 6 grade Celsius, -5 grade la Ocna Șugatag și Petrova, -3 grade Celsius în Baia Mare, Târgu Lăpuș și Sighetu Marmației. La această oră ninge pe toate sectoarele de drumuri naționale. Rețeaua de drumuri naționale din județ este practicabilă. Vizibilitatea este redusă în trafic de ceață, sub 200 de metri, pe DN 18, în Pasul Prislop. Pe sectoarele de drumuri naționale circulă în condiții de iarnă. Strat de zăpadă frământată, cu grosimea cuprinsă până la 1 cm este depus pe partea carosabilă în Pasul Prislop (între km 156 și km 180), respectiv pe DN 19, pe Dealul Huta. S-a intervenit cu 25 utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabilă și s-au împrăștiat 171 tone de material antiderapant. Stratul de zăpadă măsura 68 cm la Vf. Iezer, 19 cm la Băiuț, 17 cm la Cavnic, 11 cm în Pasul Gutâi, 7 cm la Târgu Lăpuș, 6 cm la Firiza și Blidari, 5 cm la Groșii Țibleșului și Moisei, 4 cm la Sighetu Marmației, Sălsig și  Buciumi, 3 cm la Valea Vișeului, Poiana Borșa și Bicaz, 1 cm la Ocna Șugatag și Baia Mare.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost în scădere . Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apă din județ. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se desfășoară în conformitate cu regulamentul de exploatare, în condiții de siguranță.

Pentru astăzi, prognoza meteorologică prevede că vremea va fi rece noaptea și dimineața. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei, când va ninge slab. Vântul va sufla slab, la moderat, cu unele intensificări în cursul nopții. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse  între 0 grade Celsius și 3 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse între -4 grade Celsius și -8 grade Celsius. Izolat, în zonele joase vor fi condiții de ceață, mai ales noaptea.

Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețelei de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213144.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.