Vizibilitate redusă de ceață în Pasul Prislop!

Vremea a fost închisă și apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros și izolat a nins slab, pe parcursul zilei. La munte a nins. Cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost la Suciu de Jos. Vântul a suflat slab, la moderat, cu intensificări izolate la munte de până la 65 km/h.  Temperaturile maxime au avut valori cuprinse între 3 grade Celsius (Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag) și 5 grade Celsius ( Sighetu Marmației).

Cel mai rece a fost în Borșa, la Petrova, în Pasul Prislop și în Pasul Gutâi – 3 grade Celsius. În zonele montane înalte și în zonele joase, în prima parte a zilei a fost semnalată ceață. Pe arii restrânse, în cursul zilei s-a semnalat ceață. La această oră, sunt 0 grade Celsius la Târgu Lăpuș și Ocna Șugatag,  1 grad Celsius în Baia Mare,  Sighetu Marmației și Vișeu de Sus. Rețeaua de drumuri naționale din județ este practicabilă. Pe sectoarele de drumuri naționale se circulă în condiții de iarnă. Carosabilul este curat, respectiv uscat și parțial umed în zona de montană înaltă.

Vizibilitatea este redusă în trafic de ceață, pe DN 18, în Pasul Prislop. S-a intervenit cu 10 utilaje cu lamă și s-au împrăștiat 14 tone de material antiderapant pentru a preveni formarea poleiului. Stratul de zăpadă măsura 75 cm la Vf. Iezer, 24 cm la Cavnic, 23 cm la Băiuț, 13 cm în Baia Borșa, 11 cm în Poiana Borșa, 9 cm la Ruscova, Târgu Lăpuș și Moisei, 8 cm pe Valea Vaserului, la Șieu și Ocna Șugatag, 5 cm la Firiza.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile. Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apă din județ. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se desfășoară în conformitate cu regulamentul de exploatare, în condiții de siguranță. Pe râul Ruscova, la Luhei este formată gheață la mal primară.

Pentru astăzi, prognoza meteorologică prevede că vremea va rămâne apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii extinse, în cursul nopții, va ninge. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 2 grade Celsius și 5 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse între -1 grad Celsius și -4 grade Celsius.

Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețelei de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213144.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.