Vizibilitate redusă de ceață în Pasul Prislop și Pasul Huta!

Vremea a fost închisă, iar pe arii extinse au fost înregistrate precipitații mixte. apropiată ca valori de termice de normalul acestei perioade, a nins slab pe arii extinse. La munte a nins. Vântul a suflat moderat, dar a prezentat intensificări în zona de munte înaltă de până la 72 km/h. Izolat la munte și local în zona joasă a fost semnalată ceață. Temperaturile înregistrate au avut valori cuprinse între 0 grade Celsius și 1 grad Celsius.  Stratul de zăpadă măsura 30 cm la Vf. Iezer, 11 cm la Firiza, 9 cm la Ocna Șugatag și Groșii Țibleșului, 8 cm în Poiana Borșa și la Sighetu Marmației. Rețeaua de drumuri naționale din județ este practicabilă, partea carosabilă fiind curată și umedă. În Pasul Prislop, între km 156 și km 180 se găsește pe carosabil un strat de zăpadă frământată, cu grosimea de până la 1 cm. La această oră, cerul este acoperit în tot județul și ninge slab în Pasul Prislop. Se semnalează ceață în Pasul Prislop și Pasul Huta, vizibilitatea fiind redus.  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă conducătorilor auto să circule prudent și să își adapteze viteza la condițiile de drum, să folosească luminile de întâlnire. Temperaturi înregistrate la această oră: -2 grade Celsius la Borșa și Baia Sprie,

-1 grad Celsius la Ocna Șugatag și Târgu Lăpuș, 0 grade Celsius la Sighetu Marmației, 1 grad Celsius în Baia Mare. Cea mai scăzută valoarea a temperaturii este acum de -9 grade Celsius, la Vf. Iezer.

16 utilaje au acționat pe sectoarele de drumuri naționale

Pe sectoarele de drumuri naționale au intervenit 16 utilaje pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe partea carosabilă și acostament. S-a împrăștie material antiderapant, în cantitate de 65 tone. Circulația rutieră se desfășoară pe sectoarele de drumuri naționale din județ în condiții de iarnă. Nu sunt semnalate probleme în trafic. Pentru astăzi prognoza meteorologică prevede că cerul va fi variabil,  temporar noros ziua, când la munte vor cădea precipitații slabe sub formă de ninsoare, în celelalte zone precipitațiile vor fi mixte. Temperaturile vor avea valori maxime cuprinse între 2-5 grade Celsius, iar minimele vor avea valoarea între -5 grade Celsius și -1 grad Celsius. Vremea se încălzește în perioada următoare. Precipitațile vor fi sub formă de ploaie. La munte precipitațiile vor fi mixte, iar coroborate cu temperaturile negative vor favoriza formarea poleiului.  În zonele joase, pe arii restrânse va fi ceață.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost în ușoară scădere. Nu au fost înregistgrate probleme. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se desfășoară în condiții de siguranță.

Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețelei de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213144.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.