Vizitele în comunitățile maramureșene ale vicepreședintelui Gabriel Zetea reprezintă, în fapt, normalitatea

Budesti1Vicepreședintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea implicat în obținerea de fonduri prin PNDL pentru comuna Budești

Gabriel Zetea, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș a participat, zilele trecute, la ședința Consiliului Local Budești, fiind invitat de primarul comunei, Liviu Tamaș. Pe lângă ordinea de zi cuprinsă în borderoul proiectelor de hotărâre s-a discutat și despre investițiile în dezvoltarea infrastructurii preconizate pentru anul 2015, dar și modul de colaborare între Consiliul Local Budești și Consiliul Județean Maramureș, în cadrul celor două proiecte de importanță județeană, respectiv ”Reabilitarea drumului Baia Sprie – Bârsana” și ”Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord”. Vicepreședintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea a dat asigurări că, în urma discuțiilor purtate la Ministerul Dezvoltării, lucrările la proiectele din Budești vor continua și prin finanțare guvernamentală.

Gabriel Zetea: ”Încercăm să obținem finanțare și pentru reparații la Școala Generală”

”Prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) vom continua finanțările la lucrările de aducțiune de apă sistate în anul 2014, în urma problemelor apărute la contractul de execuție. Am convingerea că vom obține finanțare suficientă pentru ca, în anul 2016, să reușim să finalizăm acest proiect cu un rest de finanțare de 2,5 milioane de lei. Felicit administrația locală și executivul primăriei pentru proiectul de reamenajare al Centrul Civic, care va schimba cu adevărat fața comunei, iar ca o continuare a acestuia vom încerca, în acest an, obținerea unei finanțări pentru reparații exterioare și schimbarea acoperișului la Școala Generală din Budești, în valoare de 100.000 de lei. În același timp, am văzut pregătirile administrației comunei pentru un nou exercițiu financiar european pentru că, până la urmă, alocarea de fonduri europene trebuie să devină principala preocupare a tuturor administrațiilor publice locale care își doresc cu adevărat dezvoltarea. Felicit consilierii locali pentru implicarea și conlucrarea cu executivul primăriei în folosul comunității”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Budesti Liviu Tamaș, primarul comunei Budești: ”Vizitele în comunitățile maramureșene ale vicepreședintelui Gabriel Zetea reprezintă, în fapt, normalitatea”

Primarul comunei Budești, Liviu Tamaș este de părere că prezența vicepreședintelui Consiliului Județean, Gabriel Zetea, la ședințele consiliilor locale ale administrațiilor din Maramureș reprezintă, de fapt, normalitatea. ”Venind să discute cu noi, cu executivul primăriei și Consiliul Local, vicepreședintele Gabriel Zetea oferă posibilitatea fiecăruia de a-și spune păsurile, de a explica cum și când speră că vom primi fonduri prin PNDL, care este stadiul cererilor de finanțare depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP). Până la dânsul, nimeni n-a venit niciodată să ne întrebe de sănătate. Gabriel Zetea chiar arată că îi pasă de acest județ, de oamenii din Maramureș, de proiectele pe care le avem în desfășurare. Și că tot veni vorba de proiecte, cu adevărat mă mândresc cu acest Centru Civic aflat în execuție, iar când proiectul nostru va fi finalizat, vom avea un centru cum nu va exista în Maramureșul istoric. Se păstrează arhitectura, tradiția și simbolistica maramureșeană și așteptăm, apoi, să fim vizitați de cât mai mulți turiști”, a explicat, plin de mândrie, primarul comunei Budești, Liviu Tamaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.