Vlad Durus, prefect Maramureș : Susțin programul de guvernare privind  împădurirea României și combatarea tăierilor ilegale!

Vlad Durus, prefect Maramureș : Susțin programul de guvernare privind  împădurirea României și combatarea tăierilor ilegale!

Pădurile sunt cele care ajută la reglarea temperaturii pe glob, sunt sursa continuă de oxigen și de substanțe nutritive. Ziua internațională a pădurilor este marcată de peste 30 de ani prin activități de plantare a copacilor.Suprafaţa totală a fondului forestier naţional al României este de 6.565 mii ha şi reprezintă 27,5% din suprafaţa ţării.

USR-PLUS a inclus în programul de guvernare împădurirea României și combatarea tăierilor ilegale. Angajamentul se poate verifica aici: http://bit.ly/ZiuaInternaționalPaduri.Guvernul Cîțu are programat plantarea a 220 milioane puieți forestieri în perioada 2021-2024 – echivalentul a aproximativ 50.000 ha, dar nu mai puțin de 55 milioane puieți/an. Accentul se va pune pe împăduriri în afara fondului forestier național și extinderea acestuia, prin împădurirea terenurilor degradate și înființarea de perdele forestiere de protecție.Bugetul alocat este de 650 de milioane de Euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.