Voluntariatul recunoscut ca experiență profesională

volZi istorică pentru societatea civilă din România – miercuri, 27 mai 2014, Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat cu majoritate de voturi proiectul de lege care reglementează activitatea de voluntariat în România.
 Este un succes, dar și o dovadă a perseverenței tinerii generații, că astăzi avem vot final pe un proiect de lege depus acum aproape 8 luni. Cel mai important rol în acest demers l-au avut sutele de reprezentanți ai ONG-urilor de specialitate, care au arătat curaj și implicare ca să își vadă visul împlinit.
Legea reglementează definiția și contractul voluntariatului, precum și certificatul însoțit de un raport de activitate, care poate fi eliberat la cerere dupa stagiul efectuat. Noua lege prevede că încheierea unui contract de voluntariat devine obligatorie.
Principala realizare a actului normativ este că în sfârșit, voluntariatul va fi recunoscut ca experienţă profesională, România astfel intrând în rândul țărilor europene unde aceste prevederi funcționează de câțiva ani buni. De acum încolo, tinerii care în timpul studiilor participă la acţiuni de voluntariat vor putea să-şi găsească mai uşor locuri de muncă, lipsa de experiență nemaifiind considerată un impediment.
Sperăm că de azi vom observa o creștere a numărului persoanelor implicate în activități de voluntariat în țara noastră, care la acest capitol este încă codașa Europei.

Voluntarii trebuie să înțeleagă că principalii beneficiari sunt chiar ei înșiși!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.