Votaţi GRĂDINA LUI ANDREI

andreiNevoia de normalitate, de trecere de la o viață pasivă la una activă sau de schimbare a statutul de asistat social la cel de adult activ din punct de vedere economic si mai ales de persoană adultă integrată, prezentă în viața socială și economică a unei comunități. Nevoia de exersare in primă fază a deprinderilor necesare întreținerii unei gospodării si apoi dezvoltarea competențelor antreprenoriale la cei 14 noi membrii ai comunității din Cărbunari prin dezvoltarea unei intreprinderi de economie socială cu obiect de activitate cultivare de legume, prelucrare si distribuire suc de fructe din productia locală si cresterea de animale (păsări si iepuri). Motivația este multiplă și are în centru atăt activarea din punct de vedere social și economic a celor 14 tineri care în ciuda dizabilitatilor au un restant functional ce le permite prestarea de activități intr-o gospodărie tradițional românească, iar pe de altă parte localitatea este dezvoltată din punct de vedere a producției de fructe, indeosebi mere, prune, pere, dar nu există alternative de prelucrare a fructelor pentru obținere de suc natural și piață de desfacere pentru produse.

Voteaza aici : http://www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-gradina-lui-andrei-id-1013-cmsid-65

Ţara lui Andrei îi susţine pe cei care pot şi vor să-i inspire pe cei de lângă ei. 

 Ţi-ai dorit să îmbunătăţeşti vieţile oamenilor din comunitatea ta, ai vrut să arăţi că se poate, te-ai înscris în competiţia Idei din Țara lui Andrei şi acum te pregăteşti pentru o nouă rundă cu emoţii.

De astăzi, până pe 15 mai se desfăşoară etapa de votare a competiţiei!

Sunt  389 de iniţiatori care au înscris idei de proiecte în competiţia Idei din Ţara lui Andrei, ediţia 2014. Ca şi în ediţiile din 2013, domeniul care a atras cele mai multe înscrieri a fost: Educaţie. Astfel,182 de proiecte au vizat zona educaţională, în timp ce 130 au fost înscrise în categoria Dezvoltare comunitară, iar 77, în categoria Mediu. 79 dintre aceştia fiind persoane fizice, iar 310 – ONG-uri, instituţii publice şi de învăţământ.

În ceea ce priveşte cel mai accesat tip de finanţare, nu exista diferenţe prea mari între cele două opţiuni. Aproape 52% dintre aplicanţi au optat pentru finanţarea mai mică sau egală cu 5.000 de euro (199 de proiecte), iar aproximativ 50% au solicitat o finanţare de <15.000 de euro.

Ne-am bucurat şi anul acesta să vedem cât de creativi sunt cetăţenii din Țara lui Andrei. Ideile înscrise sunt variate: ateliere de creaţie, concerte interactive, promovarea ciclismului, proiecte ecologice, amenajarea de laboratoare şcolare, centre media şi a unor spaţii recreative, programe de antreprenoriat social, cursuri de integrare profesională a categoriilor defavorizate şi multe altele. Poţi găsi chiar aici toate proiectele şi poţi începe să-l promovezi pe al tău!

Noi ţi-am pregătit atelierele online ale Echipei de Suport în care un membru al juriului şi un jurnalist te învaţă cum poţi să-ţi promovezi eficient proiectul şi îţi vor răspunde live, pe blog, la întrebări. Consultă calendarul aici și intră în conversație. În plus, îți punem la dispoziție blogul colectiv al Țării lui Andrei pentru a-ți promova proiectul. Publică povestea ta! 

Nu uita că voturile contează în proporţie de 40%, restul de 60% provenind din jurizare. Fiecare susţinător are 3 voturi la dispoziţie – câte unul pentru fiecare domeniu: Educaţie, Mediu, Dezvoltare comunitară. Fiecare vot poate însemna un pas înspre transformarea în bine a comunităţii din care tu şi susţinătorii proiectului tău sunteţi.

Mult succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.