Vouchere alimente 2022. Unde te poţi adresa, dacă nu ai primit tichetele sociale

Vouchere alimente 2022. Persoanele care nu au primit tichetele sociale pentru alimente se pot adresa fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcţie de problema pe care o au.

„Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Acum, în tranşa a doua sunt 150.000 de beneficiari în plus faţă de cei 2,48 milioane iniţiali, după ce Ministerul Muncii a actualizat listele.

Noii beneficiari vor primi voucherele de alimente până pe 3 septembrie, iar pe 8 septembrie toate tichetele valide vor fi alimentate cu a doua din cele patru tranşe în valoare de câte 250 de lei pentru achiziţia de alimente şi mese calde, informează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Listele cu beneficiarii voucherelor pentru alimente vor fi actualizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale până la sfârșitul acestei săptămâni, incluzând noii beneficiari și vor fi verificate de către Agenția Națională de Administrare Fiscală, în cursul săptămânii viitoare.

Noile vouchere pentru alimente, emise până pe 22 august

Emiterea noilor carduri este planificată să se finalizeze în data de 22 august, iar livrarea prin Poșta Română către beneficiari urmează să aibă loc până la 3 septembrie.

Sprijinul pentru alimente și mese calde aferent tranșei II va ajunge către toți beneficiarii până la 8 septembrie.

Voucherele de alimente în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

Astfel, dacă tranșa a patra este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.

Vouchere alimente 2022. Ulei, făină, zahăr, legume, carne şi lactate – cam asta se poate cumpăra pe tichetele sociale pe care pensionarii le-au primit de la stat.

În acest an, voucherele de alimente se mai acordă de trei ori.

Distribuirea voucherelor restante pentru alimente a început de luni, după ce toate cele 2,5 milioane de tichete sociale au fost deja emise, a anunţat, marţi, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

Este vorba despre 354.000 de vouchere pentru alimente care nu au ajuns încă la destinatari, din diferite motive care ţin de logistica livrării, nu de activitatea ministerului, a mai spus demnitarul.

„Din data de 29 iulie a fost finalizată emiterea acestor vouchere sociale, respectiv toate cele 2,5 milioane de vouchere au fost emise. Până ieri (luni – n.r.) au fost distribuite 2,1 milioane, mai rămânând 354.000 care încă nu au fost distribuite, fie că nu erau beneficiarii acasă, fie că s-au întors documentele, însă termenul cu Poşta Română este să închidem distribuirea până vineri”, a declarat Marcel Boloş.

Vouchere alimente 2022. Lista beneficiarilor de vouchere sociale pentru alimente este actualizată de Ministerul Muncii pe baza criteriilor de eligibilitate referitoare la venitul maxim lunar.

Există mai multe criterii pe baza cărora românii care primesc acum voucherele pentru alimente în valoare de 250 de lei pot fi excluși din program, spune Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.