Vouchere de vacanţă 2019. Cât valorează şi cine le va mai primi pe legea nouă

Voucherele de vacanță sunt reglementate din ianuarie 2019 de un singur act normativ.

Din ianuarie 2019, voucherele de vacanță sunt acordate în baza Legii nr. 165/2018. Acordarea voucherelor de vacanță elimină posibilitatea pentru salariați de a beneficia, în cursul unui an fiscal, și de primă de vacanță sau de bilete de odihnă.

Oferte Early Booking pana la 31 ianuarie! Profita acum!

Salariații nu se vor putea bucura de vouchere de vacanță în acest an, iar acordarea voucherelor de vacanță va fi posibilă peste aproximativ doi ani, respectiv din 2021, scrie avocatnet.ro.

Voucherele de vacanță vor fi acordate și până la sfârșitul anului 2020, dar în baza altui act normativ, respectiv Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță. Astfel, potrivit OUG nr. 8/2009, în 2019 și 2020,bugetarii vor putea primi câte un voucher de vacanță de 1.450 de lei pe care să-l folosească la vacanțele din țară.

Voucherele vacanță au o valoare de maximum șase salarii de bază minime brute pe ţară, iar valoarea nominală permisă pentru fiecare voucher de vacanță pe suport de hârtie va fi multiplu de zece lei, dar nu mai mult de 100 de lei.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.