Vrei ca iPhone-ul tău să nu mai consume atât de mult Net? Iată ce trebuie să faci

iphoneÎncadrarea în pachetul de date de trafic pe care îl avem reprezintă în fiecare lună o provocare. Putem însă să micşorăm traficul pe care îl consumăm pe iPhone prin câteva trucuri simple.

Jurnaliştii de la Cnet au prezentat o listă cu cinci soluţii prin care utilizatorii de iPhone pot face în aşa fel încât traficul de date consumat să scadă considerabil, după cum urmează.

1. Actualizează-ţi aplicaţiile doar pe WiFi
În cazul în care aplicaţiile se actualizează automat pe iPhone-ul tău, asigură-te că acest lucru se întâmplă doar atunci când telefonul este conectat pe o reţea WiFi. Pentru a face asta, mergi la Settings > iTunes & App Stores şi debifeaza „Use Cellular Data”

2. Dezactivează reîncărcarea aplicaţiilor din background
Aplicaţiile iOS îşi pot face update singure chiar şi atunci când rulează în background, consumând astfel din traficul tău fără să-ţi dai seama.

Pentru a dezactiva aceasta opţiune, mergi în Settings > General > Background App Refresh şi debifează. În cazul în care vrei ca anumite aplicaţii să se actualizeze automat, le poţi selecta individual.

3. Dezactivează Wi-Fi Assist
Această opţiune te ajută în momentele în care semnalul unei reţele Wi-Fi este scăzut, întrucât se conectează şi la reţeaua de net a operatorului telefonic şi sporeşte astfel viteza.

Problema este însă că utilizatorul nu ştie când acest lucru se întâmplă şi astfel se poate ajunge la un consum de trafic foarte mare din serviciul de date celulare. Pentru a dezactiva această opţiune, mergi la Settings > Cellular şi debifeaza Wi-Fi Assist.

4. Dezactivează iCloud Drive pe serviciul de date celulare
Dacă foloseşti frecvent iCloud pentru a salva anumite documente în cloud, asigură-te că restricţionezi totul pe o reţea Wi-Fi. Pentru a evita să foloseşti traficul din pachetul de date celulare, mergi la Settings – iCloud > iCloud Drive şi debifează Use Cellular Data.

5. Evită streamul melodiilor la calitate înaltă pe serviciul de date celulare
Vei evita, de asemenea, un consum de date ridicat, putând opta doar pentru o rulare pe o reţea Wi-Fi. Pentru a face acest lucru, în cazul Apple Music mergi la Settings > Music, unde ai două opţiuni.

Poţi anula în totalitate streamul când nu eşti conectat la Wi-Fi, dar dacă ţi se pare prea drastic poţi alege a doua variantă, de a debifa „High Quality on Cellular” – care va face ca muzica rulată să fie la o calitate puţin mai slabă.

În cazul podcasturilor, mergi la Settings>Podcast şi debifează „Cellular Data”. De asemenea, poţi bifa şi „Only Download on Wi-Fi” pentru a preveni downloadarea unor podcasturi când eşti pe reţeaua de date pentru care plăteşti.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.