Vrei sa schimbi sistemul de incalzire al locuintei? Poti lua in considerare panourile radiante – avantajele acestora te vor surprinde!

Vrei sa schimbi sistemul de incalzire al locuintei? Poti lua in considerare panourile radiante – avantajele acestora te vor surprinde!

Tehnologia evolueaza anual in numeroase domenii, iar sistemul de incalzire al locuintei nu a fost „ocolit”. Exista din ce in ce mai multe solutii, pe langa clasica centrala termica, ce nu trebuie sa fie obligatoriu incorporate, iar specialistii in acest domeniu considera ca printre optiunile de top se regasesc panourile radiante.

Un astfel de sistem de incalzire poate fi alternativa ideala daca nu ai acces la o retea de gaz, de exemplu, sau ai o centrala termica veche pe care vrei sa o inlocuiesti cu un alt tip de sursa de caldura.

Desi ai la dispozitie mai multe variante, precum aerotermele, convertoarele electrice, etc., totusi, panourile radiante sunjoy sunt o metoda extrem de eficienta si foarte moderna. O astfel de solutie poate face cald inclusiv in camerele mari si inalte, pentru ca nu merge pe incalzirea aerului ci a obiectelor din incapere, iar, astfel, puterea calorica degajata de acestea va fi distribuita uniform.

Deja au fost mentionate cateva avantaje ale panourilor radiante pe care alte sisteme de incalzire nu le au, iar, in continuare, vei descoperi mai multe.

Principalele avantaje ale panourilor radiante

Desi panourile radiante folosesc curent electric pentru a functiona, ceea ce poate fi considerat de unii oameni un dezavantaj din punct de vedere al consumului de energie electrică, totusi, acestea prezinta multe beneficii importante, care fac ca balanta sa se incline in favoarea lor atunci cand vine vorba despre incalzirea locuintei.

  • Costuri mai mici de achizitie si montare

Daca ar fi sa faci o comparatie intre incalzirea clasica si cea  pe baza de panouri radiante, cele din urma ies in castig cand vine vorba despre costurile de achizitie si montare. Costa mult mai putin sa le cumperi, iar punerea lor in functiune se face in cateva ore, fara sa fie nevoie de lucrari de constructii, instalatii sau angajarea unor specialisti in domeniu – le poti monta singur, cu ajutorul unor instructiuni specifice.

  • Efecte benefice asupra sanatatii

Diverse studii au demonstrat faptul ca panourile radiante pot avea efecte pozitive asupra corpului uman, daca nu exista contraindicatii medicale. Mai precis, pot stimula circulatia sangelui in cazul hipotensivilor, aerul din incapere nu se usuca, iar acest lucru este in beneficiul celor care se confrunta cu astm bronsic sau afectiuni reumatice, si, nu in ultimul rand, nu se ridica praful ori mirosuri in camera, pentru ca nu exista miscare si circulatie de aer.

  • Siguranta

Incalzirea cu panouri radiante este considerata sigura atat in privinta securitatii si sanatatii persoanelor, cat si in privinta sigurantei si stabilitatii in functionare. Acest lucru se datoreaza faptului ca acestea nu functioneaza cu lichide sau abur sub presiune, nu sunt poluante si prezinta risc scazut la incendiu.

  • Panourile radiante sunt prietenoase cu mediul inconjurator

Folosind panouri radiante, poti contribui la lupta impotriva poluarii mediului, pentru ca acest sistem de incalzire este ecologic si nu degaja noxe, fum sau alte substante nocive.

In concluzie, daca vrei sa schimbi sistemul actual de incalzire al locuinte, dar nu vrei sa cumperi tot unul clasic, te poti orienta spre aceasta varianta mai sanatoasa si mai avantajoasa din multe puncte de vedere. Sursa foto: unsplash.com

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.