Vrei să-ți deschizi o afacere în Maramureș? Iată 4 sfaturi pentru cei aflați la început de drum!

Te afli la început de drum cu afacerea ta? Vrei să pornești motoarele, însă, nu știi care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi? Dacă îți faci griji despre reușita proiectului tău, nu ești singurul. Fiecare antreprenor a trecut la rândul lui prin aceleași stări de stres și probleme. Un plan universal de afaceri care să-ți garanteze succesul nu există, pentru că la fel cum noi ca indivizi suntem diferiți, la fel sunt și afacerile noastre; ceea ce există, însă, este un set de sfaturi care te pot ghida pe drumul ideal pentru o dezvoltare cât mai rapidă a afacerii tale.

Iată 4 sfaturi ce te pot ajuta dacă vrei să-ți pui pe picioare propria afacere

1. Asigură-te că ai destul capital

Chiar dacă pe hârtie totul a ieșit în grafic, adevărul este că nimeni nu știe ce aduce ziua de mâine. Neprevăzutul bate la ușă și tu trebuie să fii pregătit să-i deschizi. De aceea, nu este recomandat să investești până la ultimul bănuț într-un proiect la început de drum, căci este bine să păstrezi întotdeauna o marjă de eroare. Fix această sumă pusă bine deoparte poate fi cea care, la un moment dat, îți poate salva afacerea de la faliment, așa că asigură-te că ascunzi bine sub saltea banii pentru vreme rea. Dacă fiind la început, găsești bulversante toate informațiile noi pe care trebuie să le asimilezi, află de aici mai multe informații tehnice și asigură-te că înțelegi pe deplin termenii cu care jonglezi. Oricum, dacă alegi să îți deschizi afacerea în Maramureș sunt puține șanse să ieși în pierdere. Cele mai noi raportări arată că, în timp ce veniturile la bugetul de stat au scăzut considerabil în alte județe, Maramureșul a înregistrat creșteri economice semnificative!

2. Fii mereu la curent cu mișcările concurenței

Odată ce ai stabilit domeniul în care vrei să activezi, este timpul să identifici principalii tăi competitori de pe piață. Fii mereu la curent cu noile modificări pe care le fac, de tipul: publicul țintă spre care se orientează, metodele de promovare folosite, noile produse/servicii pe care aceștia le adaugă în oferta lor. Și concurența are rolul ei bine stabilit în dezvoltarea afacerii tale, la fel ca alegerea locației afacerii tale. Maramureșul stă bine și la acest capitol: aici se găsesc firme unice la nivel național care ocupă primele 3 poziții, ca producție, și la nivel european! Pentru a te menține la nivelul competiției trebuie să faci și tu la fel, ba chiar puțin mai mult. Orice mutare îi urmează unei contra mutări, iar un bun antreprenor știe asta, de aceea, în loc de un pas, alege să facă 3 în plus. Urmărește și anticipează, și în curând vei prinde ritmul cursei. Doar cerul este limita!

3. Investește într-o firmă de publicitate

Se spune că reclama este sufletul comerțului, și într-adevăr, așa este. Indiferent cât de bune sunt produsele sau serviciile oferite de tine, fără promovarea potrivită, ele nu vor putea niciodată prinde publicul la scară largă. Cea mai sigură variantă, atunci, este să cauți o agenție de publicitate, care să-ți ia de pe cap aceste griji! Fie că e vorba de grafică digitală, fie că e vorba de logo-ul brand-ului tău, cei de la 3D Art Agency îți vor face cele mai atractive modele, ce vor capta imediat atenția clienților tăi! Deci, nu mai sta pe gânduri și profită cât mai repede de serviciile lor de calitate superioară!

4. Ai răbdare!

Lasă-ți afacerea să crească organic, și ea, ca orice alt lucru, are nevoie de timp pentru a se maturiza. Dacă vrei să câștigi bani instant din business-ul tău, trebuie să știi că nu este posibil. Pentru a-ți aduce cu adevărat venituri însemnate pe termen lung, trebuie să fii dispus să investești în firma ta,constant și la fel de mult. Dacă îi porți de grijă acum, după o perioadă și ea îți va întoarce aceeași grijă. Pentru a fi mai ușor pentru tine, propune-ți un termen de cel puțin un an în care să nu retragi deloc bani din afacerea ta. Rezultate vor fi vizibile. Atenție, însă! Odată termenul depășit, ai grijă cât de mult retragi din ea. Excesul îi poate fi fatal business-ului tău.

Să-ți deschizi prima afacere poate fi înfricoșător: nu ai făcut niciodată nimic de asemenea amploare. Fii, însă, fără grijă! Este un sentiment cât se poate de normal. Dacă ești precaut și ambițios, cât mai rațional posibil, treburile nu pot merge decât în sus. Așadar, oferă-ți timp atât ție, cât și firmei tale, pentru a vă găsi ritmul propriu de dezvoltare. Odată descoperit, nimic nu-ți mai stă în calea spre succes!Foto: Unsplash.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.