Vrei să vorbești limba engleză ca un nativ? Iată 5 trucuri utile!

Milioane de oameni din întreaga lume învață limba engleza. Fie din motive academice, fie din motive profesionale sau pur și simplu din plăcere, mulți au decis să depășească barierele de comunicare. Cu toate acestea, nu toată lumea se exprimă în engleză ca un vorbitor nativ. Întrebarea care apare este dacă este sau nu posibil să atingem același nivel de cunoștințe și exprimare ca locuitorii băștinași ai Americii, de exemplu.

Răspunsul scurt este da. Dar trebuie să știi că pentru a obține acest lucru este necesar să pui în aplicare anumite tehnici sau trucuri de studiu. Reține că a vorbi ca un nativ nu înseamnă să vorbești perfect, pentru că, dacă e să fii sincer, așa cum tu probabil că nu cunoști toate aspectele gramaticale ale propriei limbi, așa și vorbitorii de limba engleză au unele scăpări. Sigur, asta nu înseamnă că sunt permise greșeli gramaticale multiple sau grave. Să vorbești fluent înseamnă să ai un accent foarte asemănător cu al lor și să folosești expresii tipice limbii engleză.

Cel mai simplu mod de a-ți perfecționa nivelul de limba engleză este să participi la cursuri specializate. Asta deoarece vei putea nu doar să exersezi comunicarea orală alături de traineri specializați, dar îți vei putea îmbunătății semnificativ și cunoștințele gramaticale și cele care țin de vocabular. Indiferent de vârstă sau de nivelul de cunoștințe, poți alege din cursurile de limba engleză oferite de centrul lingvistic Twinkle Star: www.twinklestar.ro.

5 trucuri pentru a folosi limba engleză ca un vorbitor nativ

Dacă vrei să ajungi cât mai aproape de nivelul unui vorbitor nativ, te sfătuim să te concentrezi pe aspectele de mai jos.

Familiarizează-te cu diferite accente 

Există multe accente diferite printre vorbitorii nativi de limba engleză. Cineva din New York nu are același accent ca cineva din Marea Britanie.

Caută videoclipuri cu persoane care vorbesc cu diferite accente în limba engleză pentru a-ți face o idee generală despre cum sună fiecare. Apoi, alege tipul de accent care ți se potrivește cel mai bine și care îți este cel mai comod. Recomandarea noastră este să te orientezi spre accentul american sau cel britanic, acestea fiind nu doar cele mai ușoare dar și cele mai comune.

Imită pronunția nativă

După ce ai identificat tipul de accent potrivit pentru tine, următorul pas este să îl imiți. Urmărește în continuare videoclipuri și repetă aproape mecanic pronunția. Acest lucru te va expune la o pronunție corectă și la stiluri de conversație diferite. De asemenea, astfel de exerciții îți vor da ocazia să studiezi mișcările gurii și ale buzelor vorbitorilor, astfel încât să le poți imita.

Te poți înregistra pentru a vedea progresul sau greșelile tale și poți repeta cuvintele care îți pun probleme până când mișcarea limbii devine naturală.

Țintește spre fluență în limba engleză

Pronunția este crucială, dar nu este totul. Poți pronunța fiecare cuvânt în parte ca un vorbitor nativ, dar asta nu garantează că vei vorbi ca unul. Asta pentru că trebuie să ai, de asemenea, fluxul corect.

Un element important în acest sens este „vorbirea conectată”. Acesta se referă la legătura dintre sfârșitul unui cuvânt și începutul următorului.

Mai exact, un vorbitor nativ poate:

  • Să unească două sunete: atunci când un cuvânt se termină cu un sunet consonant, iar următorul începe cu același sunet consonant, ambele sunete sunt pronunțate împreună ca unul singur.
  • Să unească două sunete: Dacă primul cuvânt se termină cu o consoană, iar al doilea începe cu o vocală, un vorbitor nativ ar lega consoana cu vocala ca și cum ar aparține unui cuvânt.
  • Să scape de un sunet: Atunci când sunetele „t” sau „d” apar între două sunete de consoane, acestea vor dispărea adesea complet din pronunție.

Vorbitorii nativi folosesc, de asemenea, contracții de cuvinte pentru a vorbi mai repede. Câteva exemple sunt:

I + am = I’m

I + will = I’ll

do + not = don’t

I + have = I’ve

I + would = I’d

Folosește jargonul

Jargonul este mai frecvent în vorbire decât în scris. Există câteva exemple folosite de mulți vorbitori de limba engleză, pe care le poți învăța. De exemplu:

Wanna (Vreau să)

Hang out (Petreceți timp împreună)

Într-un cadru informal, un vorbitor nativ ar spune „Vrei să ieșim împreună?”. În loc de „Do you want to spend some time together?” (Vrei să petrecem ceva timp împreună?).

Învăță expresii în limba engleză

Expresiile în limba engleză sunt fraze ale căror sensuri nu sunt evidente dacă ne uităm la cuvintele individuale. Este posibil ca utilizarea expresiilor să nu fie la fel de frecventă ca jargonul în vorbirea informală. Cu toate acestea, vorbitorii nativi pot folosi uneori astfel de expresii.

De exemplu, dacă ești într-o ședință și colegul spune „nu vezi pădurea de copaci”, ai putea fi confuz, deoarece conversația nu are nimic de-a face cu copacii sau cu pădurea. Această expresie înseamnă că ești prea implicat în detaliile unei probleme pentru a înțelege situația în ansamblul ei.

Nu este ușor să înveți limba engleză ca un vorbitor nativ, de fapt, este foarte dificil, totuși, poți începe de azi perfecționându-ți pronunția și exersând pentru a obține un ritm natural al vorbirii.

Dacă ai nevoie de ajutor, poți oricând să te înscrii la cursurile de limba engleză organizate de centrul lingvistic Twinkle Star: www.twinklestar.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.