Vreme caldă în Maramureș. Ce anunță meteorologii pentru astăzi?

Vremea va fi mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse va ploua, iar in zona montana inalta in cursul noptii vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Local cantitatile de apa vor depasi 10…15 l/mp, izolat 25 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare cu viteze la rafala de 45…50 km/h, iar pe creste de 80…90 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 si 13 grade, iar cele minime intre 5 si 8 grade.

COD GALBEN

Data: 14.11.2023 ora 07:00 – 14.11.2023 ora 18:00
Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri din bazinele hidrografice: Iza – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Lăpuș – bazin amonte S.H. Răzoare și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Răzoare (județul Maramureș), Tur (județul Satu Mare).
Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare, pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Tur – bazin amonte S.H. Călinești Oaș, Firiza și Cavnic.
În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.
Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentate ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.