Vreme de vară autentică pentru vacanţa de 1 MAI.

Meteorologii anunţă temperaturi de vară autentică la sfârşit de aprilie şi început de mai. Vremea ţine cu românii în vacanţa de 1 Mai.

LUNI

Valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă din an. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări după orele amiezii în nord-vest, în special la munte, iar seara și noaptea în partea de vest și sud-vest, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și în zona montană înaltă, iar local și temporar și în Moldova.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18..19 grade pe litoral și 29 de grade in centrul si in vestul tarii, iar cele minime între 7 și 17 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 1…2 grade. În cursul nopții, în sud-est vor fi condiții de ceață.

MARTI

Vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza, când vor fi averse și descărcări electrice local la munte și izolat în special în vest, sud-vest și centru. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și de scurtă durată în timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 19..20 grade pe litoral și 29..30 de grade in cenTrul si in vestul tarii, iar cele minime se vor situa între 8 și 18 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 3…4 grade.

MIERCURI

Vremea se va menține deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii restrânse în special după-amiaza în vestul, nord-vestul și centrul țării.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 20 și 30 de grade, iar cele minime se vor situa între 4…5 grade în depresiunile intramontane și 17…18 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, în sud-est vor fi condiții de ceață.

JOI – SAMBATA

Vremea va fi deosebit de caldă, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în regiunile intracarpatice.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.