Vremea continuă să se încălzească în Maramureș

Vremea a fost calda pentru aceasta perioada. Cerul a fost noros. Pe arii extinse a plouat. In zona montana inalta a nins. Pe arii restranse cantitatile de apa acumulate au depasit 15 l/mp, iar cantitatea maxima de apa a fost de 18/mp la Baia Mare. Vantul a suflat slab la moderat cu intensificari in zona montana inalta de pana la 100 km/h la statia meteo Iezer, viscolind ninsoarea sau spulberand zapada, iar in cursul noptii cu intensificari temporare si in rest de pana la 58 km/h, la Ocna Sugatag. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 6 grade la Sighetu Marmatiei si 11 grade la Baia Mare. Cel mai rece a fost noaptea trecuta in aceasta dimineata la statia meteo Iezer -6 grade, Cavnic si Ocna Sugatag 1 grad. In zona montana inalta s-a semnalat ceata.

Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si umed in zona de munte, curat si partial umed in zonele de deal, curat si uscat in rest. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 5 utilaje si au raspandit 13 tone de material antiderapant pe DN18, in Pasul Gutai si Pasul Prislop. Debitele si nivelurile principalelor cursuri de apa din bazinele hidrografice au fost in crestere. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Cerul este acoperit, vantul prezinta intensificari temporare in zona de munte. Vizibilitatea in trafic este buna.

Vremea va fi calda pentru aceasta perioada in judet. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse, indeosebi spre seara si noaptea, va ploua. In zona montana precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Pe arii restranse cantitatile de apa vor depasi 10 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari indeosebi la munte iar pe creste cu rafale ce vor depasi 80-90 km/h, viscolind ninsoarea si spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 9 grade, iar cele minime intre 4 si 6 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.