Vremea EXTREMĂ pune stăpânire pe ROMÂNIA… Unde și când va ninge în această lună

Vremea se va răci treptat în următoarea perioadă, atenționează meteorologii care precizează că în următoarele luni ar putea fi atinse recorduri negative.

Roxana Bojariu, şefa secţiei de Climatologie din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a declarat, într-o intervenție televizată, că ne aşteaptă o iarnă cu fenomene meteo extreme.

Acest lucru ar fi prevestit chiar de vremea caldă, aproape de vară, la începutul acestei luni, care se înscrie în modelele de fenomene extreme care se petrec în întreaga lume, scrie evz.ro.

Meteorologii spun că iarna care bate la uşă va fi capricioasă, cu episoade de viscol şi ger, deşi este prematur pentru o prognoză exactă a anotimpului friguros. „E greu să spunem. Cu zece zile înainte, vom spune dacă vom avea zăpadă. În 2017, pe 24 decembrie aveam peste 20 de grade, pe 25 deja se schimbase vremea, iar pe 29 cod roşu de viscol. Pe măsură ce ne apropiem, în noiembrie vom actualiza informaţiile pentru iarnă, când ne apropiem vom putea spune unde vom avea zăpadă”, a spus şi Elena Mateescu, director ANM.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.