Vremea o ia RAZNA! Directoarea ANM a facut anuntul de ULTIMA ORA! Ce urmeaza in Romania

Vremea o ia RAZNA! Directoarea ANM a facut anuntul de ULTIMA ORA! Ce urmeaza in Romania

Ne mai despart doar câteva zile de începutul lunii iulie, astfel că vara și-a intrat deja pe deplin în drepturi. Prin urmare, întrebarea care stă pe buzele tuturor românilor în această perioadă este legată de starea vremii, iar Administrația Națională de Meteorologie a oferit explicații concrete.

Directoarea ANM a dezvăluit cum va fi vremea în următoarele luni

Prin vocea Florinelei Georgescu, director în cadrul departamentului de Meteorologie Operațională, ANM a oferit noi detalii, în contextul fenomenelor externe din ultimele zile, afirmând că în următoarele luni este de așteptat ca nivelul precipitațiilor să scadă semnificativ, lăsând locul temperaturilor caniculare. Totodată, în cadrul inerviului acordat pentru DC News, aceasta a definit, din punct de vedere tehnic, noțiunea de „vreme bună”.

Eu vă spun că vremea este bună în oricare perioadă din an atunci când manifestările de vreme se încadrează în apropierea mediilor climatologice. Pentru fiecare dintre lunile anului, folosind baza de date climatologică, se obţin nişte repere, cam unde ar trebui să se situeze temperatura, cantitatea de precipitaţii şi aşa mai departe” , a explicat Flrinela Georgescu.

Precipitațiile vor înregistra scăderi dramatice în iulie și august

În plus, specialistul avertizează că nu este exclus ca în lunile lunile iulie și august, caracterizate printr-un nivel al precipitațiilor extrem de scăzut, mercurul din termometre să indice valori extreme, cu mult peste pragul normalul al perioadei în care ne aflăm.

Din acest punct de vedere, lunile viitoare ar trebui să aibă cantităţi de precipitaţii mai mici decât lunile mai şi iunie. Statistic vorbind, lunile mai şi iunie sunt foarte ploioase deci e firesc să plouă mult. După care, pe măsură ce avansăm spre august şi septembrie, cantităţile de precipitaţii încep să scadă. Ăsta ar fi normalul” , a mai spus directorul Administrației Naționale de Meteorologie, precizând că tehnicile de observare se află în continuă dezvoltare, pentru ca fenomenele meteo să poată fi prezise cu exactitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.