Vremea se schimbă în Maramureş

Vremea s-a incalzit, devenind apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros si pe arii relativ extinse au cazut precipitatii predominant sub forma de ninsoare. La munte a nins. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 4,5 l/mp la Firiza. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta de pana la 79 km/h, la statia meteo Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 0 grade la Targu Lapus si 2 grade la Baia Mare, Sighetu Marmatiei. In zona montana inalta, s-a semnalat ceata. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Targu Lapus si Cavnic -1 grad. Stratul de zapada framantata masoara pana la 45 cm la statia meteo Iezer, 35 cm la Baiut si Cavnic, 31 cm la Firiza, 20 cm la Targu Lapus, 15 cm in Baia Mare, 12 cm la Sighetu Marmatiei, 10 cm la Ocna Sugatag.

Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si umed cu exceptia DN18 in Pasul Gutai, intre km 20 si km 30, DN18 Pasul Prislop, intre km 145 si km 180, unde se gaseste pe partea carosabila un strat de zapada framantata de pana la 1 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 13 utilaje si au raspandit 89 tone de material antiderapant pe: DN 18, DN 19, DN 17C, DN 18B. Cerul este acoperit, ploua in zone joase din judet, fulguieste in zona de munte. Vizibilitatea in trafic este redusa de ceata, sub 150 de metri, pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 156 si km 180.

Vremea va continua sa se incalzeasca, devenind mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari indeosebi la munte iar in zona montana inalta rafalele vor atinge 70-80 km/h, spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -4 si 1 grad. In zonele joase, noaptea si dimineata, izolat se va semnala ceata.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.