Vremea se schimbă radical în jumătate de ţară. Alertă meteo COD PORTOCALIU de ploi torenţiale şi grindină

Alertă meteo COD PORTOCALIU de ploi torenţiale şi grindină. Vremea se schimbă radical în jumătate de ţară

Vremea se răceşte semnificativ în următoarele ore. Meteorologii anunţă ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină în centrul, vestul şi nordul ţării.

Alertă meteo de ploi torenţiale şi grindină. Meteorologii ANM au emis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru perioada 15 septembrie, ora 14:00 – 16 septembrie, ora 21:00.

„În intervalul menționat, în vestul, centrul și nord-vestul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice”, a transmis ANM.

De asemenea, a fost emisă alertă COD PORTOCALIU pentru intervalul 15 septembrie ora 17:00 – 16 septembrie, ora 12:00 când vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente.

„Local în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 40…60 l/mp și izolat 70 l/mp”, a mai transmis ANM.

ANM a emis şi alertă COD GALBEN de intensificări ale vântului pentru intervalul 15 septembrie, ora 10:00 – 15 septembrie, ora 22:00.

„Vântul va avea intensificări susținute la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele vor depăși 80…100 km/h și temporar în sudul și estul Transilvaniei cu viteze în general de 55…65 km/h.

Local și temporar, intensificări ale vântului se vor semnala și în regiunile sud-estice”, potrivit ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.