Vezi când va fi vârful epidemiei de coronavirus în România

Cel mai grav scenariu de coronavirus în România. Vezi când va fi vârful epidemiei

Potrivit ultimelor informaţii transmise de Grupul de comunicare strategică, până pe 17 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 217 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE ANTALYA 2020-PLECARE CU AVIONUL DIN BAIA MARE

Dintre cei 222 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, 4 dintre ei sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18965 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4150 de teste. Dintre acestea, 3928 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța.

PANDEMIE CORONAVIRUS. Sunt luate în calcul 3 posibile scenarii pentru vârful acesteia, după cum a explicat Marius Geanta, preşedintele Centrului.

Iar pentru a ne încadra în cel mai favorabil dintre scenarii este nevoie de respectarea cu stricteţe a măsurilor impuse de autorităţi.

Potrivit Centrului sunt posibile trei scenarii cu niveluri de gravitate diferite care pot apărea în România.

Scenariul 1 privind coronavirusul 

Cel mai optimist, cel în care măsurile implementate de către autorităţi ar fi respectate de populaţie, prognozează un vârf al epidemiei în luna mai.

Marius Geanta, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină: “Este scenariul în care un număr relativ mic de oameni raportat la aşteptări ajunge să fie infectat. Presiunea asupra sistemului de sănătate este redusă”.

Dar, ce este cel mai important la acest model este că trebuie păstrat o lungă perioadă de timp, aşa încât să se evite riscul revenirii infecţiei după o perioadă.

Simulările prezentate vin cu scopul de a atrage atenţia cetăţenilor în privinţa respectării măsurilor de distanţare socială.

Marius Geanta: “Pentru a maximiza şansele primului scenariu este important să stăm acasă. Să limităm deplasările, să le amânăm sau să le anulăm pe cele care nu sunt necesare. Să respectăm ceea ce autorităţile au dispus ca distanţare sociale.”

Scenariul 2 privind coronavirusul 

În cel de-al 2-lea scenariu vârful epidemiei este estimat între 1-si 20 iulie

Marius Geanta: ’’In scenariul mediu durata de timp este mai mare. Aceste cazuri nu apar brusc, nu apar toate odată, iar în scenariul mediu, sistemul de sănătate are capacitatea să se adapteze ″

Scenariul 3 privind coronavirusul 

În cel de-al treilea scenariu, şi cel mai grav, vârful epidemiei ar fi în perioada 1-20 iunie.

“Scenariul defavorabil, cel mai prost scenariu este scenariu care se derulează sub ochii noştri în Italia în această perioadă şi el este definit prin creşterea numărului de cazuri de infecție şi a numărului de cazuri grave într-o perioadă foarte scurtă de timp. Este un scenariu de risc maxim şi apare în general pentru că măsurile de distanţare socială fie nu au fost puse în practică, fie nu sunt respectate.

Ce are în comun aceste scenariu cu un scenariusa-l numim mediu, este numărul de pacienţi. Numărul de pacienţi infectaţi este acelaşi în cele două scenarii, numai că diferă prin dârata de timp necesară, sau durata de timp în care acestea apar.″

Preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină, Marius Geanta, atrage atenţia că sărbătorile Pascale, ar putea fi un factor de risc.

Marius Geanta: “E bine cunoscut că înainte şi în timpul sărbătorilor de Paşte un număr important de români din străinătate vin în ţară, posibil din zone afectate de noul coronbavirus. După cum sărbătorile de Paşte tradiţional sunt o sărbătoare a familiei şi a prietenilor şi există riscul ca, în acest fel, virusul să se transmită în situaţia în care o persoană asimptomatică, tânără, de exemplu merge în vizită la părinţi sau la bunici.

O altă provocare tine de situaţia din interiorul UE în care, avem, iară, o circulaţie a virusului, dar avem şi o circulaţie a persoanelor şi este foarte greu de anticipat la acest moment ce impact va avea asupra scenariilor aceasta liberă circulaţie a persoanelor între cele mai multe dintre state.”Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.